Ezt tedd, ha jó évet szeretnél!

Ezt tedd, ha jó évet szeretnél!


Útmutató a boldog újévhez 

5 babona, amit jobb, ha betartasz!

Akárhogy is nézzük, az újév mindenki számára egy fontos fordulópont. Ilyenkor kicsit lelassítunk, összeülünk a barátainkkal és családunkkal. Végiggondoljuk, hogy mi minden történt az évben, mik azok, amikért hálásak vagyunk. Leperegnek előttünk a történések, érzések, amelyeket magunkba zártunk 2020-ban, és megjelennek gondolatainkban azok a bizonyos újévi fogadalmak is. Hogy mire vágyunk az újévben? A legtöbben egészségre, gazdagságra, szerelemre, bőségre, karcsúságra. Az újévi kívánságok listája szép hosszú, épp úgy, mint a szilveszteri babonák és hiedelmek köre.

Kép
forrás: cottonbro / Pexels

Az emberek többsége általában nem törődik a hagyományokkal, amik akár következményekkel is járhatnak, már ami a szerencsét illeti. A babonák szerint ugyanis egész évben szerencsétlenség sújthatja mindazokat, akik a szokásoktól eltérően cselekednek az év első napján.

5 babona, amit jobban jársz, ha betartasz újévkor! Ne feledd, amilyen az újév, olyan lesz az új év is!

Hagyj fel a házimunkával

Jó hír a háziasszonyoknak: szilveszterkor nem ajánlatos házimunkát sem végezni, mert szerencsétlenséget hoz, ruhát se tegyünk ki száradni, mert az halálesetet jelent a családban a babona szerint.


Ne dobj ki semmit!

A babona szerint a szeméttel együtt a jövő évi szerencsédet is kihajítod. Készülj fel rá az előtte lévő napokban, hogy ne az újév megrontója legyen!


Férfiaké az elsőbbség

A hiedelem úgy szól, hogy szerencsénk lesz, ha férfi jön először vendégségbe újév napján. Ha viszont női vendéget fogadsz, jobb, ha vigyázol vele. Könnyen szerencsétlenség áldozatául eshetsz.

 

Teremts nyugalmat!

Újévkor tedd félre a sérelmeidet és az indulataidat. Hiszen a babona szerint, ha az év első napján viszályt szítasz, az egész évben tartani fog. Azt pedig senki sem szeretné, igaz?

Vigyázz, mit eszel!

Nem véletlen, hogy újévi fogásként lencsét, malacsültet és rétest ajánlanak: ezek az ételek a hiedelem szerint szerencsét és gazdagságot hoznak. Ha teheted kerüld a csirkét, kacsát vagy pulykát, ha szerencsés akarsz lenni 2021-ben.

forrás: instyle.hu

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »