Míg a halál el nem választ…

Míg a halál el nem választ…


Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak az emberek között akadnak olyanok, akik egy életre választanak párt maguknak és hűek maradnak „amíg a halál el nem választ” fogadalmukhoz. A Bright Side magazin keresgélni kezdett és rá is talált olyan állatokra, akik romantikusak, monogám típusúak, és egy életen át ugyanazzal a társsal élik le az életüket.

Tíz csodálatos állat következik, aki megtanít minket a szeretetre és a hűségre.

 

Pingvin

 

Az Antarktisz rendkívüli hidegében hatalmas szívük van ezeknek a csodálatos madaraknak. Sok éven át kitartanak egymás mellett, ráadásul még a munkát is megosztják egymás között: a nőstény és a hím felváltva ül a tojásokon, és táplálja fiókáját.

 

Fehér hattyúA hattyúk egész életükben hűségesek társukhoz. Családi életükre jellemző a barátság, a másokkal való törődés, és az együttérzés.

 

Sas


Talán az amerikaiak azért választották nemzetük jelképévé a sast, mert hűséges. Az biztos, történjék bármi, a sas is kitart társa mellett.

 

GibbonEzek az állatok nemcsak rendkívül erős kötelékeket alakítanak ki egymással, de még az egyenlő jogokat is biztosítják egymás számára.

 

AlbatroszAz albatroszok úgy tűnik, ismerik a hosszú, erős szerelem titkát, pedig nekik aztán igazán nagy kihívásokkal kell szembenézniük nap mint nap: a hím hosszú távú „üzleti útjaival” és a nőstény kissé lökött – de szeretettel teli – rituális táncával.

 

FarkasokA hím farkasok rendkívül gondoskodóak és gyengédek nőstény partnereikkel. Őket tényleg csak a halál képes elválasztani egymástól.

 

HódokA hódok hosszú és boldog párkapcsolatának titka a női partner végtelen bölcsességében rejlik.

 

VadgalambA galambpárok rendszeresen szerepelnek a művészetben és az irodalomban, és megvan az oka annak, hogy ezek a madarak a szerelem és az odaadás szimbólumává váltak.

 

KuvikA hím kuvik általában egy évig udvarol a nősténynek. Aztán fészket épít, ahova meghívja a nőstényt, és kéri, hogy legyen ez az ő közös otthonuk. Ha a nősténynek tetszik, akkor összeköltöznek és kezdődhet a családalapítás. Amikor a párnak utódai születnek, a hím átveszi a vezető szerepet, és gondoskodik egész családjáról.

 

RókaHa a nőstény róka elpusztul, a hím nem keres másik társat, hanem élete végéig egyedülálló marad. Micsoda gyönyörű szerelem!

 

 

Forrás:

brightside.me

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »