Nagy a hőség Szegedi Vadasparkban is!

Nagy a hőség Szegedi Vadasparkban is!


Húsos fagyit nyaltak a szegedi nagymacskák

 

Megjelent:

Szerző:

Róth Balázs 
 

A nagy hőségben az állatok is vágynak egy kis hűsölésre, ezért a Szegedi Vadaspark szibériai tigriseit fagyival kínálták meg a gondozóik. A nagymacskák természetesen nem csoki, pisztácia vagy vanília ízeket kóstolhattak, sokkal inkább olyan „édességet”, amibe beleborzong az ember.

Borisz és Igor, a 15 éves, Csehországban született szibériai testvérpár 2009-ben került Rigából Szegedre az európai fajmegmentési programnak köszönhetően. Gondozójuk szerint lustálkodva élik mindennapjaikat, hasonlóan, mint a macskák, csak épp nem 2 kilós, hanem 2 mázsás testben. Nyugalmukból kizárólag az állatorvos megjelenése tudja őket kibillenteni, illetve ha egyszerre több gondozó bukkan fel a közelükben. Fejenként napi 8 kiló húst esznek, amelyet esti záráskor kapnak meg, kivétel ez alól, ha kánikula van, mert akkor a nagymacskák is fagyizhatnak. Így történt ez legutóbb is, ugyanis kaptak 2-2 kiló jégtömböt, benne olyan nyalánkságokkal, mint a heringek, a húslé és a lóhúscafatok.

– Ismerik a csemegét, szeretik, kellemes érzetet okoz nekik – mondta Endrédi Lajos, a Szegedi Vadaspark gyűjteményi részleg vezetője. – 30 perc alatt el is fogyasztották. A fagyit környezetgazdagításként adjuk, amely módszert azért alkalmazzuk, hogy az állatok ne unatkozzanak.

A tigrisek a vadonban 8-10 évig maradnának életben, de mivel a Vadasparkban megfelelő ellátást kapnak, nem kell a vadon veszélyeivel megküzdeniük és állatorvos is kezeli őket szükség esetén. Jelenleg 15 esztendősen élik boldog nyugdíjas éveiket.

Forrás: Szegedma

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »