Porhanyós kifli


Nagyon sok alkalommal sütöm, fémdobozban napokig friss marad.

50 dkg liszt

20 dkg margarin, vagy 15 dkg. zsír

1 dl. tejföl

1 kanál cukor

pici só

2 dkg. élesztő

kevés tej az élesztő felfuttatásához

Az élesztőt felfuttatjuk, a zsiradékot a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot, összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük, majd 1/2 cm. vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk nagyobb pohárral, majd tetszőleges töltelékkel megtöltjük. Összedolgozzuk, 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaniliás porcukorban hempergetjük.

jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »