sütőtöklekvár


Hozzávalók:60 dkg sült tök 40dkg cukor 1 citrom leve 6gramm pektin és fahéj ízlés szerint,de el is hagyható.A sült tököt villával összetörjük hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét majd a fahéjat.Összekeverjük majd mehet a tűzhelyre.A tök édességétől függően tehetünk hozzá még cukrot .Mivel a tök már puha volt ezért csak pár percig rotyogtassuk folyamatos kevergetés közben,és ekkor jön a pektin. A pektin tulajdon képpen egy sürübb masszás állapotot ad a lekvárnak,amit elhagyhatunk ha szeretjük folyósan.Viszont a pektin egy finom zselésséget ad a lekvárnak,amit egy evőkanál cukorral elkeverünk és úgy adjok a lekvárhoz.Ezzel kész is vagyunk.Még forrón 3x3 dl üvegbe teszünk,és egy pár percre fejre állítunk.Ha kihült jöhet a nyalakodás.

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »