Zöldséges-csirkés húskenyér

Zöldséges-csirkés húskenyér


Zöldséges-csirkés húskenyér-Regenor kúrába illeszthető

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
3 tojásfehérje
1/2 dl rizstejszín
2 szál sárgarépa
1/2 piros és 1/2 zöld húsos kaliforniai paprika
maréknyi gomba
1 teáskanál őrölt római kömény
2 gerezd fokhagyma
kevés zsír
só, bors

Elkészítés: A répát meghámozzuk, és a paprikákkal együtt apróra kockázzuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál zsírt forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, és közepes lángon 5-6 percet pároljuk, majd a paprikát és a gombát is hozzáadjuk, és még 2-3 percet pároljuk.
A csirkemell filét felkockázzuk, késes robotgépbe tesszük, és pépesre mixeljük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a római köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és alaposan összemixeljük, majd keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a párolt zöldséget és az gombát, összekeverjük.
Egy pástétom- vagy őzgerincformát zsírral kikenünk, belekanalazzuk a húsos masszát, a tetejét elegyengetjük. A formát beleállítjuk egy mélyebb tepsibe, felöntjük 2 ujjnyi vízzel, és 200 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd ha kihűlt, szeletelve tálaljuk, salátát, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »