Zöldséges-csirkés húskenyér
Zöldséges-csirkés húskenyér-Regenor kúrába illeszthető
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
3 tojásfehérje
1/2 dl rizstejszín
2 szál sárgarépa
1/2 piros és 1/2 zöld húsos kaliforniai paprika
maréknyi gomba
1 teáskanál őrölt római kömény
2 gerezd fokhagyma
kevés zsír
só, bors
Elkészítés: A répát meghámozzuk, és a paprikákkal együtt apróra kockázzuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál zsírt forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, és közepes lángon 5-6 percet pároljuk, majd a paprikát és a gombát is hozzáadjuk, és még 2-3 percet pároljuk.
A csirkemell filét felkockázzuk, késes robotgépbe tesszük, és pépesre mixeljük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a római köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és alaposan összemixeljük, majd keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a párolt zöldséget és az gombát, összekeverjük.
Egy pástétom- vagy őzgerincformát zsírral kikenünk, belekanalazzuk a húsos masszát, a tetejét elegyengetjük. A formát beleállítjuk egy mélyebb tepsibe, felöntjük 2 ujjnyi vízzel, és 200 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd ha kihűlt, szeletelve tálaljuk, salátát, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.
SzínesVilága cikk ajánló
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »