Kategória:
Kedvencek, Kedvenc filmek

Létrehozva:
2019-12-22 09:39:57

Cikk írója:
szekszard varos


Rocky Sorozat

A Rocky-sorozat egy nyolc filmből álló boksz-saga, melynek központi alakja a kisstílű bokszolóból lett bajnok, Rocky Balboa. A filmek többségét (a Creed kivételével) Sylvester Stallone írta és a főszereplőt is ő alakította, valamint négy részt saját maga rendezett. Rocky Balboa kitalált amerikai ökölvívó, egyike a filmtörténelem legismertebb és legheroikusabb alakjainak. A karakter főszereplésével eddig 8 nagysikerű film készült el. Megformálója minden részben Sylvester Stallone, akinek nagyrészt ez a karakter valamint filmsorozat hozta meg a világhírnevet és a felemelkedést a legnagyobb sztárok közé (a sorozat sikeréhez csak a Rambo-filmek és talán a Feláldozhatók-sorozat hasonlítható).

A szereplőt még a '70-es években alkották meg, a filmek többségét (a címszereplő alakítása mellett) Stallone rendezte és írta is. Rocky Balboa akárcsak a szintén Stallone alakította John Rambot, mára egyike a filmtörténelem legikonikusabb amerikai karaktereinek.

Rocky Balboa kisstílű utcai bokszolóból avanzsál világbajnokká, és lesz minden idők egyik leghatalmasabb ökölvívója, miközben ezzel párhuzamosan az életét az ökölvívás mellett meghatározza a szerelem, a család, a barátság, az odaadás és az elkötelezettség. Rocky megtestesíti a kitartást, az elszántságot, a hitet, az erőt és a győzelmet az emberek számára, a tökéletes sportolót és a minta-életpályát. Szegény utcai bunyósból multimilliomos szupersztárrá és a legnagyobb bajnokká válik, miközben megismerkedik és összeházasodik Adriennel, megszületik és felcseperedik a fia, valamint nagy ellenfelekből legjobb barátok lesznek Apollo Creeddel, a szintén legendás bokszolóval, aki életét veszti a Rocky 4. részében az orosz Ivan Drago kezei által. Rocky nem csak Apollót veszti el, hanem egykori edzőjét, Mickeyt is, később pedig a felesége is meghal.

A Rocky sorozat minden része magában hordoz valamilyen tanulságot, és egy követendő példát állít az emberek elé. Stallone pályafutásának is ez a szerep adott akkora löketet, amivel végleg a legnagyobbak közé került.

A Rocky filmek a sportolóknak, edzőterembe járóknak, lefogyni vágyóknak hatalmas motivációt tud adni, de azoknak is akik a hétköznapok kihívásaival találják szemben magukat. Számukra semmi sem lehetetlen, és a célt amit kitűznek, el is akarják érni egy jobb élet reményében, hogy ne a hétköznapok nehézségei határozzák meg életüket, hanem ők dönthessék el, hogy mit is akarnak kezdeni magukkal.

Forrás: Wikipédia