Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-01-05 13:46:32

Cikk írója:
Rácz Edith


Hideg krémes


Keksz alapú krémes

Hideg krémes 

Hozzávalók:

3 csomag vaníliás  ( vagy tejszín ízű ) puding,

3 csomag vaníliás cukor,

1 csomag étkezési zselatin (20 gr ),

4 db tojás,

15 evőkanál cukor,

1,5  liter tej,

1 db ráma kocka,

3 csomag kocka alakú keksz.

 

Elkészítés:

A 4 tojás sárgáját, a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a pudingport, és a zselatint, Felengedjük a tejjel, és felfőzzük. Lezárjuk alatta a gázt, és még melegen belekeverjük a margarint. A tojások fehérjéjét felverjük 4 kanál cukorral, a tojásos krémet visszatesszük a gázra, és néhány percig főzzük a habbal.

 

A keksszel kirakjuk egy nagy gáztepsi alját, (én ezzel szoktam kezdeni, utána készítem a krémet.)

és óvatosan rárakjuk a krémet, a tetejét eligazítjuk, és rárakjuk a keksz másik felét.

Kihűlés után hűtőben tároljuk. A kekszek mellett kis kockára tudjuk darabolni, tálaláskor porcukorral meghintjük. 

Másnap fogyasztható, ( vagy legalább 10-12 órát pihenni hagyjuk ) mert a keksznek meg kell puhulnia a krémtől.

Finom, és mutatós!

Megjegyzés: a fotón a krémes mellett a hájas rétesem is látható, amely Karácsonyra készült. 

/a szerkesztő/