Település:
Fejér megye, Dunaújváros
Hideg krémes
Keksz alapú krémes
Hideg krémes
Hozzávalók:
3 csomag vaníliás ( vagy tejszín ízű ) puding,
3 csomag vaníliás cukor,
1 csomag étkezési zselatin (20 gr ),
4 db tojás,
15 evőkanál cukor,
1,5 liter tej,
1 db ráma kocka,
3 csomag kocka alakú keksz.
Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját, a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a pudingport, és a zselatint, Felengedjük a tejjel, és felfőzzük. Lezárjuk alatta a gázt, és még melegen belekeverjük a margarint. A tojások fehérjéjét felverjük 4 kanál cukorral, a tojásos krémet visszatesszük a gázra, és néhány percig főzzük a habbal.
A keksszel kirakjuk egy nagy gáztepsi alját, (én ezzel szoktam kezdeni, utána készítem a krémet.)
és óvatosan rárakjuk a krémet, a tetejét eligazítjuk, és rárakjuk a keksz másik felét.
Kihűlés után hűtőben tároljuk. A kekszek mellett kis kockára tudjuk darabolni, tálaláskor porcukorral meghintjük.
Másnap fogyasztható, ( vagy legalább 10-12 órát pihenni hagyjuk ) mert a keksznek meg kell puhulnia a krémtől.
Finom, és mutatós!
Megjegyzés: a fotón a krémes mellett a hájas rétesem is látható, amely Karácsonyra készült.
/a szerkesztő/
Weblapok webáruháza ajánló
További webáruházi ajánlatok »
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »