Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-01-09 19:59:52

Cikk írója:
Rácz Edith


Anyós torta


Sütés nélküli torta

ANYŐS TORTA 

Édes kis semmiség kezdőknek, de haladók is elkészíthetik, mert nagyon finom.

Másik fontos előnye, hogy sütés nélkül készül, időt spórolhatunk meg, ha ezt a fajta tortát válasszuk!

Hozzávalók:

A krémhez
500 ml tej
2 tojássárgája
40 g liszt
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál kakaópor

Az összeállításhoz
200 g babapiskóta
150 ml tej
1 kávéskanál cukor
50 ml rum
50 g mazsola

A tetejére
200 ml tejszín
20 g cukor
csokoládédara

A krémhez 100 ml tejjel csomómentesre keverjük a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a vaníliát.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos részt, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Az összeállításhoz felforrósítjuk a tejet, a cukrot és a rumot.
A babapiskóta felét egyenként belemártjuk a rumos tejbe és egy tál aljába rakjuk őket.
Fele mennyiségű krémet simítunk rá, majd megszórjuk mazsolával.
Megismételjük a rétegezést, de előtte a maradék krémbe keverjük a kakaóport.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk és egyenlően elosztjuk a desszert tetején, végül meghintjük csokoládédarával.
3-4 órán át hűtőben tartjuk, ez alatt teljesen átpuhul a piskóta és kellően összeérnek az ízek. Az anyóstorta készíthető bármilyen pudinggal, sőt túrókrémmel, vagy akár gyümölccsel is dúsítható!

A változatoknak csupán a fantáziánk szab határt, na meg az mennyire szeretjük a hozzánk vendégségbe érkező anyóst!

Kapcsolódó kép