Cikk feltöltése

Település:
Bács-Kiskun megye, Ágasegyháza


Sajtos stangli


Fiaim nagyon szeretik, mivel itthon vagyunk hát megpróbáltam és pont olyan lett amilyet szerettem volna. :)

hozzávalók 5 adag

Tésztához:

  • 1 kg finomliszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 teáskanál só
  • 5.5 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg margarin

Tetejére:

  • 1 db felvert tojás
  • 8 dkg trappista sajt
elkészítés:
  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük.
  2. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojássárgájával, a margarinnal együtt.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk.
  6. Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.
  7. Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
  9. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
  10. Hagyjuk 45 percet kelni.
  11. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  12. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »