Programok / Előadások, bemutatók

Település:
Csongrád megye, Szeged

Kategória:
Előadások, bemutatók


KLIPPREMIER


A SZEGEDI NEMZETIBEN

KLIPPREMIER A SZEGEDI NEMZETIBEN

2021. MÁJUS 12.

Tavalyi sikere után új dallal jelentkezik Szemenyei János és Horgas Ádám. A Lélegzet börtönében klippremierjére május 15-én 10:00-kor kerül sor a Szegedi Nemzeti Színház Facebook oldalán és YouTube csatornáján.

Egy évvel ezelőtt jelent meg Szemenyei János és Horgas Ádám Kis suttogás című közösségi klipje, mely 168 neves művész közreműködésével jött létre. A dal több mint negyedmilliós nézettséget ért el és megnyerte a Belvárosi Mozi karanténfilmes pályázatát. A szerzőpáros ezúttal a Szegedi Nemzeti Színház produkciójaként mutatja be új dalát Lélegzet börtönében címmel.

Az ötletgazda, Tóth Éva a kollégáinak szeretett volna erőt adó gesztust tenni ebben a szélsőségesen nehéz egészségügyi helyzetben. Munkahelye, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szívbemarkoló vágóképekkel támogatta a kezdeményezést.

Horgas Ádám, a színház főrendezője így fogalmazott: „Ez a kisfilm reflektál a pandémia okozta félelmeinkre, szeretteinkért aggódó szorongásainkra és hangsúlyozza azt a reményt, mely begyógyítja lelki sebeinket. Egyben szívből jövő tisztelgés az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt.

Szemenyei János zenéjét Mészáros László hangszerelte. A szöveget Horgas Ádám írta, és ő rendezte a klipet is, melyben a Szegedi Nemzeti Színház tánckara látható Hajdu Anita látványos koreográfiájában.

Az alkotók szeretettel várják a nézőket – egyelőre a képernyők előtt – május 15-én 10 órakor a teátrum Facebook oldalán és YouTube csatornáján.

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »