Programok / Családoknak, gyerekeknek

Település:
Csongrád megye, Szeged

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


Orgonák éjszakája Szegeden is.


A hangszerek királynője egy estére kiköltözik a Reök-palota elé és fagylaltkehely lesz belőle

 

A hangszerek királynője egy estére kiköltözik a Reök-palota elé és fagylaltkehely lesz belőle

Zenével, tánccal, képzőművészeti alkotásokkal és a gasztronómiai meglepetéssel is várják a szegedieket az idei Orgonák éjszakáján. A Reök-palota előtti Magyar Ede téren szombaton este minden az orgonáról fog szólni.

 


Az idén országszerte már harmadik alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország az Orgonák éjszakáját.

Szombaton este több mint ötven városban, száz helyszínen várják izgalmas programok az érdeklődőket, akik szeretnék közelről is megismerni ennek a különleges hangszernek az ezer arcát.

Szegeden igazi összművészeti programsorozattal várják az érdeklődőket, akik nemcsak meghallgathatják és megnézhetik, de akár meg is ízlelhetik a hangszerek királynőjét.

Az idei orgonák éjszakája szombaton este 7 órakor kezdődik Szegeden: a Reök-palota előtt Magda Dávid orgonaművész szólaltatja meg Stefanik Kata táncművész kíséretében a különleges hangszert a Tánc, ahogyan a hangszer fütyül című előadáson.

Este 8 órától a járókelők is megcsodálhatják Krizbai Gergely képzőművész alkotását a Reök-palota előtt. Orgonaszóra tárul fel az a világ, amit a zene és a hang szült. A Kép, ahogyan a hangszer fütyül című előadást Magda Dávid orgonaművész kíséri.

A program keretében az idején igazi gasztronómiai csemegével is várják a résztvevőket: a REÖK Cukrászdában megkóstolhatják a Hangszerek királynője nevű egyedülálló, különleges fagylaltkelyhet, amelyet kizárólag erre a napra készítenek az Orgonák éjszakája alkalmából.

Forrás: facebook.com

 

 

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »