Állati dolgok


Meglepő állatvilág – 15 + 1 állati érdekesség

Tudta, hogy a flamingók csak felfordított fejjel tudnak enni? Hogy egyes csigák akár három évet is alszanak egyhuzamban? És hogy a baglyok képesek „látni” a fülükkel? A NatGeo Wild új műsora, a Meglepő állatvilág olyan elképesztő tényeket tár a nézők elé, amelyek még a legmegszállottabb állatrajongókat is megdöbbenthetik..

  A polipok már 90 millió éve léteznek a Földön

Meglepő állatvilág

2. Az óriáspolip minden egyes szívókorongja közel 16 kilogrammot tud felemelni, de ugyanezen korongokkal a polip ízeket is érez.

3. A polip leszakadt végtagjai három napon belül elkezdenek visszanőni.

4. Az elefántok akár 250 kilométerről is megérzik, ha vihar közeleg.

5. Az elefántok akár 30 kilométerről is képesek kiszagolni a vizet, melyből ormányukkal egyszerre akkora mennyiséget szippantanak fel, amennyi egy embernek három napra elegendő lenne.


Meglepő állatvilág

6. A macskák akár 32 emeletnyi zuhanást is túlélnek, a 85ezer Hz-es hangokat is meghallják, szaglásuk pedig 14-szer jobb, mint az emberé.

7. Az ókori Egyiptomban egy macska elpusztítása főbenjáró bűnnek számított, amiért halálbüntetés járt.


Meglepő állatvilág


8. Egy jegesmedve egyszerre 70 kiló húst tud felfalni, ami a saját testsúlyának közel a 20%-a.

9. A becslések szerint a jegesmedvék harapása erőteljesebb, mint a nagy fehér cápáé, és minden más medvénél nagyobb a mancsuk.

10. A nőstény jegesmedvéknek különleges illatmirigyek vannak a mancsukon. Ezek segítségével hagynak szerelmi üzeneteket a havon, hogy a hímek megtalálhassák őket.


Meglepő állatvilág


11. A sáskarák a világ egyik legerősebb állata, ugyanis fogólába rugószerűen működik, mellyel olyan erősen tud ütni, mint egy kilőtt 22-es kaliberű golyó.

12. A sáskarák 800 mikroszekundum alatt viszi be végzetes ütését, így elméletileg 500 ütést végezhet el, mialatt mi egyet pillantunk.

13. A kutya az egyik legváltozatosabb faj a világon. Egy dán dog és egy mopsz koponyája között sokkal több különbség fedezhető fel, mint egy menyét és egy rozmár koponyája között.

14. Ma nagyjából 525 millió kedvencként tartott kutya él a bolygón.


Meglepő állatvilág


15. A vérebek akár egy 300 órás szagnyomot is képesek érzékelni.

+1: A kutyák négyszer jobban hallanak az embernél, és a magasabb hangokat is képesek érzékelni. A The Beatles együttes „A Day in the Life” című számában Paul McCartney egy ultrahangos sípjelet rögzített a juhászkutyájának, ami az emberek számára nem volt hallható.Meglepő állatvilág

 

 

Forrás: NatGeo Wild

Itt további cikkeket olvashatsz Cuki állatokról: https://kedvenceim.cukisagvilaga.hu/


Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »