Élj a jelenben boldogságod érdekében

Élj a jelenben boldogságod érdekében


Íme néhány idézet, mely talán segít megtenni az első lépéseket.


●    A tegnap történelem. A holnap rejtély. A mai nap: ajándék. 
(Eleanor Roosevelt)
●    Szigorúan véve nagyon kevés ember él a jelenben, inkább arra készülnek, hogy majd máskor fognak élni. (Jonathan Swift)

●    Egy férfi, megoldást keresve az aggodalomra, egy "aggodalomtáblázatot" rajzolt, és ezen jegyezte föl félelmeit. Megfigyelte, hogy félelmeinek 40 százaléka olyan dolgok miatt volt, melyek valószínüleg soha nem fognak bekövetkezni; 30 százalékuk múltbeli döntések okozta sajnálkozás volt, amin már nem tudott segíteni; 12 százalékuk más emberek vele kapcsolatos kritikáit tartalmazták; 10 százalékuk pedig az egészségével volt kapcsolatos. Arra a megállapításra jutott, hogy aggodalmának 8 százaléka volt csak igazán jogos!

Az aggodalom legmegdöbbentőbb jellemzője a teljes tehetetlenség. Az aggódás soha nem változtat meg egyetlen dolgot sem, kivéve az aggódó személyiségét. (Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül)

●    Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)

●    Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik. A cél ez, nem más. Így megjelenik az először megszabadító, majd megvilágosodást eredményező bölcsesség, és a világot álomként ismerjük fel. (Láma Ole Nydahl – Ahogy a dolgok vannak)

●    Az időpazarlásnak két fő formája van: a sajnálkozás és az aggódás. Amikor a múlt fölött sajnálkozunk, rengeteg időt pazarolunk arra, hogy visszafelé nézzünk valamire, amin már úgysem tudunk változtatni. Amikor pedig a jövő felől aggodalmaskodunk, olyan események töltenek el szorongással, amelyek esetleg soha nem is következnek be. Ennek az a következménye, hogy elpocsékoljuk a napi energia- és idő-adagunkat. (Rick Warren)

●    Ne tekints hátra, ne vájkálj a múltban, mert ami elmúlt, elmúlt. És ne aggodalmaskodj a jövő miatt, mert az messze van. Élj a jelenben és tedd olyanná, hogy érdemes legyen visszaemlékezni rá. (Tuti gimi c. film)

●    Nem szeretném előre látni a jövőt. Csupán a jelennel törődök. Isten nem adott hatalmat a következő pillanat felett. (Mahatma Gandhi)

●    Amikor eszel, egyél. Amikor szeretsz, akkor szeress. Amikor beszélgetsz valakivel, beszélj. Amikor egy virágra nézel, láss. Ragadd meg a pillanat csodáját! (Leo Buscaglia)

●    A múlt már nincs. A jövő még nincs. Egyetlen valóság a jelen. (Popper Péter)

●    ,,Összpontosíts a jelenre! Ha így teszel, a sebek idővel begyógyulnak.”

●    ,,Mondom néktek: Ne rágódjunk a múlton, és ne aggodalmaskodjunk a jövő miatt, hanem maradjatok a jelenben.”

●    A titok a jelenben rejtőzik; ha a jelenre összpontosítasz, meg tudod jobbítani. És ha jobbá tetted a jelent, akkor az is, ami utána következik, jobb lesz. Felejtsd el a jövőt, s éljed életed minden napját a Törvény tanítása szerint, és abban a hitben, hogy Isten gondoskodik gyermekeiről. (Paulo Coelho – Alkimista)

●    ,,A tegnap csupán álom,

 A holnap nem több, mint látomás,

 Minden tegnap a boldogság álma,

 Minden holnap csak a remény csillogása.

 Vigyázz ezért, hogy mit kezdesz a máddal!”

●    A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz.
(Albert Schweitzer)

●    A tudatos ember mindig a jelen pillanatra felel, mert felelősségteljes, szó szerint felelős azért, amit tesz – nem gépiesen reagál. Az ő cselekvése éber tudatosságából fakad, nem pedig külső manipuláció hatására. (Osho)

●    El kell felejtenünk a napok és az órák fogalmát, hogy jobban odafigyelhessünk a percekre. (Lao-ce)

●    Tudtad, hogy léteznek lelki fertőzések? A legsúlyosabbak közül az egyik a Mi lesz, ha, a másik pedig a Bárcsakgondolatokkal függ össze. Ezek a gondolatok ikertestvérek, hasonlítanak egymásra, de nem ugyanazok. Mindkettőből hiányzik a hit látása. A Mi lesz, ha a jövőbe néz, és aggódik. A Bárcsak a múltba tekint vissza, és panaszkodik a miatt, amit Isten adott. Az első következménye az aggodalom, a másodiké pedig a harag.
(Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül)

●    Mind a szellem, mind a testi egészség titka az, ha nem siránkozunk a múlt miatt, nem aggódunk a jövőért, hanem bölcsen és komolyan éljük a jelen pillanatot. (Buddha)

●    Észrevetted, hogy a megfelelő pozíció milyen fontos lehet? És azt mondanám, hogy ez a felkészülésed, sőt az élet lényege azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben.

- Vidd ki a szemetet.

- Vigye ki maga!

- Azt, ami itt van (az öreg a fiú homlokára bök), ez az első feladatod, hogy amire nincs szükséged, azt kidobod innen (az öreg ismét a fiú homlokára bök). Dobd ki a szemetet, Dan! Mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól, ami számít: a jelentől!

Itt, és most…!

Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes, és hogy mi minden sikerül.” (A békés harcos útja filmből)

1. Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: “a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát, hogy az legyen”. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.

2. Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodok hozzájuk.

3. Csak ma törődni fogok testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.

4.Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.

5. Csak ma edzeni fogom a lelkemet háromféle módon; jót teszek valakivel és titokban tartom. Megcsinálok két dolgot, amihez nincs igazán kedvem, ahogy William James mondja, csak az edzés kedvéért.

6. Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogyan csak tudok, csinosan öltözködöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicséretekkel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.

7. Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.

8. Csak ma programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől. A sietségtől és a bizonytalanságtól.

9. Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak.

10. Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek, hogy élvezni tudjam a szépet, hogy szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek viszontszeretnek. (Dale Carnegie – Sikerkalauz 2)

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

A dehidratáltság (kiszáradás) jelei – Nem beteg vagy, csak szomjas
Egészség, Megelőzés
A gyerekek és a serdülők több mint 25%-a egyáltalán nem fogyaszt elég vizet a napi folyadékbevitelük részekén ...
Gombák/Mandulagomba
Egészség, Népi gyógyászat
A mandulagomba számos, tudományosan bizonyított, egyedülálló gyógyhatással rendelkezik. Rendkívül erős antiox ...
Bábák és Dúlák
Életmód, Élet
Kiből lehet jó bába/dúla? Abból, akiben van szeretet, alázat, elfogadás, kitartás és türelem.
Színterápia – a színek gyógyító hatása szervezetünkre
Egészség, Népi gyógyászat
Amellett, hogy a színek különböző hangulatokat váltanak ki belőlünk, még gyógyító hatással is rendelkeznek. ...
A RODOSZI KOLOSSZUS
Nagyvilág, Érdekességek
A rodoszi kolosszus A Kr. e. 282-ben emelt szobor mind közül a legfiatalabb csoda volt, és az elsők között is pus ...
3 MÉREGTELENÍTŐ ITAL, A LEGERŐSEBB ZSÍRÉGETŐ VITAMINOKKAL: 3 NAP ALATT LEAPASZTJÁK A HASAT
Egészség, Diéta
Ne éheztesd magad, annak semmi értelme, inkább egyél többször, de kevesebbet, és minőségi tápanyagokat.
Üdvözlet Tengelicről
Utazás, Élmények, beszámolók
1907-ig Kistengelicz volt a hivatalos neve
Majzik Ilona: A látás csodája
Kedvencek, Kedvenc versek
Hangulatok és pillanatok, a látás csodája című versben.
Házi vajas kifli tej és tojás nélkül
Receptek, Desszert receptek
A tészta pofonegyszerű, és nem kell bele sem tej, sem tojás. A tészta nem tapad, könnyű formázni, a végeredmén ...

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »