DIADALMASKODTAK A KÉT SZEGEDI FOTÓSLEGENDA ALKOTÁSAI

DIADALMASKODTAK A KÉT SZEGEDI FOTÓSLEGENDA ALKOTÁSAI


Magyarország 365 fotópályázat: Papdi Balázs behúzta a közönségszavazás első helyét, Dusha Béla ezüstérmes az életképek kategóriában.

Taroltak a szegedi fotósok a Magyarország 365 fotópályázaton, amely az idén beküldött 37 ezer (!) pályamunkával a legnagyobb országos seregszemlévé nőtte ki magát. A közönségdíjat Papdi Balázs Hőlégballonok Szegeden és környékén című fotója nyerte el, míg Dusha Béla Tisztelgés a tudósnak című, Karikó Katalint ábrázoló munkája az életképek kategória második helyén végzett.

37 EZER PÁLYAMŰ KÖZÜL DIADALMASKODTAK A KÉT SZEGEDI FOTÓSLEGENDA ALKOTÁSAI

“Az idei pályázatra minden korábbinál több, közel 37 ezer pályamű érkezett, amely bizonyíték arra, hogy a járvány nehéz időszaka sem törte derékba a kezdeményezés erejét” – hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Eiffel Műhelyházban tartott szerdai díjátadón. A következő hónapokban a tervek szerint az alkotásokat több helyen is bemutatják a nyilvánosságnak. Még ebben a hónapban elindul a válogatott fotókat tartalmazó kiállítás a pesti belvárosi Duna-parton – tette hozzá az államtitkár.

Balról: Dusha Béla átveszi az Életképek kategória ezüstérmét Keleti Évától. Fotók: Dusha Fotó, MTI

EGYMILLIÓ FORINTOT ÉRT AZ ELSŐ HELY, 500 EZRET A MÁSODIK

 

A pályázatra egyedi képekkel vagy sorozatokkal lehetett jelentkezni három – természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek – kategóriában. A szakmai zsűri minden kategóriában három díjat osztott ki. Az első helyezettek 1 millió forintos, a második helyezettek 500 ezer forintos, a harmadik helyezettek 300 ezer forintos díjazásban részesülnek.


A zsűri elnöke idén Kaiser Ottó fotográfus volt, tagjai:

  • Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus;
  • Haris László fotóművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja;
  • Potyó Imre környezetkutató, a 2020-as pályázat díjazottja, 2018-ban és 2020-ban az év természetfotósa;
  • valamint Szecsődi Balázs fotográfus.

KATEGÓRIÁK ÉS DÍJAZOTTAK: PAPDI BALÁZS KAPTA A KÖZÖNSÉGDÍJAT, DUSHA BÉLA MÁSODIK LETT AZ ÉLETKÉPEK MEZŐNYÉBEN

A szakmai zsűri döntése alapján a természet és táj kategória első helyezettje Lőrincz Ákos Ködhatár, második helyezettje Esteban Sanchez Tejivó című képe lett, harmadik helyezést ért el Daróczi Csaba Szélhajtó küszök című sorozata. Közönségdíjat kapott Kiss Márton Start című fotójáért. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíját Makovics Kornél Viharvadászat című sorozata kapta.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Kovásznai Balázs Több millió év egy képen, a második díjat Horváth Zsolt Megyeri híd című képe, harmadikat pedig Németh Gyula László Tópark című sorozata kapta. Közönségdíjat nyert Rizsavi Tamás Budapesti metró című alkotása. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Bella László A magányos kápolna című képe kapta.

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Kerekes M. István lett Egy verseny margójára című képével, a második Dusha Béla Tisztelgés a tudósnak, a harmadik pedig Szmolanka Leszja Nekem a Balaton című képével. A közönségdíjat Papdi Balázs Hőlégballonok Szegeden és környékén című fotója nyerte el. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Zsoldos Alexandra Az igen után, az Operaház különdíját Kerekes M. István Start című fotója kapta.

 

A beérkezett pályaművek közül kiválasztott 60 legjobb alkotást szerdától december 22-ig megtekinthetik az érdeklődők az Eiffel Műhelyházban.

FRISSÍTVE: NYILVÁNOSAK A DÍJAZOTT PÁLYAMUNKÁK

Vasárnap felkerültek a Magyarország365 oldalára a díjazott pályamunkák. 

Forrás:https://szeged365.hu/

 


 
Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »