HEMYNGWAY HÁZA ÉS MACSKÁI

HEMYNGWAY HÁZA ÉS MACSKÁI


Épségben átvészelte Hemingway háza és híres hat ujjú macskái az Irma hurrikán pusztítását

A pusztító Irma hurrikán helyi idő szerint vasárnap este Floridára is lecsapott. A vihar 2-es erősségűre csökkent, de óránkénti 175 kilométeres széllökésekkel tombolt és hatalmas hullámokat korbácsolt. Miami 72 százaléka áram nélkül maradt, egész Floridában több mint hatmillió lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás. Az állam déli és középső vidékein a városokban és kisebb településeken is mindenütt változatlanul hömpölyög a víz, az utak víz alatt vannak, az áradat fákat, törmelékeket, házdarabokat, bútorokat sodort magával. Komoly károk keletkeztek a miami repülőtér berendezéseiben is.

Özönvízszerű esőzéssel pusztított az Irma Orlandótól északra, illetve északkeletre. Fort Lauderdale és Jacksonville között 10-11 méteres hullámokat vetett a vihar, s bár Irma hétfőn már “csak” trópusi viharrá mérséklődött, a szakemberek változatlanul veszélyesnek ítélik. Florida déli és középső vidékein mintegy 6 és fél millió ember számára rendeltek el evakuálást.

Az NBC televízió beszámolója szerint csodával határos módon teljesen épségben maradt Ernest Hemingway Nobel-díjas író múzeummá alakított háza Key Westen. A Keys-szigetcsoport egyes tagjai, így például Key Largo vagy Islamorada, az amerikai televíziók tudósításai szerint romokban hever, egyetlen ház sem maradt épen.

Dave Gonzales, a történelmi épület és múzeum kurátora megerősítette, hogy a ház mind az 54 macskája szintén épségben átvészelte az Irma hurrikánt. A cicák Hemingway Hófehérke nevű macskájának a leszármazottai. Ennek bizonyítéka, hogy sokuknak hat ujja van, ami Hófehérke genetikai öröksége. A múzeum kurátora az NBC riporterének elmondta azt is, hogy bár a ház nem sérült meg, de pillanatnyilag nincs áram, folyóvíz és internet-szolgáltatás sem.

Forrás:erdekesvilag

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »