A nagy fogyás


47 kilót fogyott egy golden retriever, így megúszta, hogy elaltassák

A Kanadában élő ebet 78 kilósra hizlalta a szerető gazdi, majd úgy döntött, elaltatja. Egy szakértő segítségének köszönhetően azonban erre nem került sor. 
 

Jelentős túlsúllyal küzdött Kai, ezért gazdája úgy döntött, hogy fájó szívvel, de inkább elaltattatja a kutyát. Az orvos azonban ahelyett, hogy beadta volna a golden retrievernek a végzetes injekciót, inkább egy menhelyre vitte, ahol már 47 kiló feleslegtől szabadult meg, írja a Daily Star.

Amikor Kai utolsó útjára indult gazdijával, már több mint 78 kilót nyomott. Olyan kövér volt a kutya, hogy jóformán állni is képtelen volt egyedül.

Az albertai állatmenhelyen azonban pártfogásába vette Pam Heggie, és a nő, na meg a szigorú diéta és a rendszeres testmozgás segítségével kevesebb mint felére fogyott, mint amikor az intézménybe került.

Kezdetben még a gyaloglás is nehezére esett, ma viszont már boldogan szalad labdája után, minden gond nélkül ugrálja át az útjába kerülő rönköket az erdei kirándulásokon, és alig várja a napi sétákat.

Kai most 31 kilót nyom, ami nagyjából fajtája normál testsúlyának (25-34 kg) felel meg. A golden retriever azonban könnyen elhízik, mert annyit esznek, amennyi ételt a gazdájuk eléjük tesz. Valószínűleg Kai esetében is az előző gazdi túláradó szeretete és gondoskodása vezetett kis híján tragédiához

"Ez önmagában egy csoda"

- mondta Kai nagy fogyásáról Dr. Jared Lawrence, az eb életét megmentő állatorvos.

A vidám kutyus a nagy fogyás óta igazi Facebook-sztár lett. Közösségi oldalán már több mint 22 ezren követik. Ráadásul néhány hete egy hatalmasra hízott Woody nevű husky is csatlakozott a csapathoz. A kutya fogyókúrája 95 kilóról indul.

Forrrás: szeretlekmagyarország.hu

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »