A VISELKEDÉS kategória győztesei

A VISELKEDÉS kategória győztesei


Lezárult a VISELKEDÉS kategória, és végre itt az eredményhirdetés

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

Az ötödik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, a BEHAVIOUR – VISELKEDÉS kategóriából választották ki, amely a májusi hónap témaköre volt. Nemrég mutatták meg a TOP 100 fotót, most pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

A VISELKEDÉS témakör a dél-afrikai William Steel vadfotós ötlete volt, és a nevezés során olyan képeket kerestek, amelyek megmutatják a természetben fellelhető sokféle különböző viselkedést. Egy szülő, vagy partner szeretete, a zsákmányt ejtő ragadozó szenvedése, két rivális lény energiája, mind-mind példák arra, hogy a természet elemei milyen sokféleképpen kapcsolódhatnak. Mivel a téma rendkívül érdekes – és idén új kategóriaként szerepelT –, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy nagyon sok pályázat érkezett, több mint 1000 fotós küldött be képeket, a világ minden tájáról. Ezekből választották ki először a TOP 100-at, majd közülük azt a néhányat, akik közül az egyik akár a végső győztes is lehet. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategória-győztes KHURRAM KHAN lett végül, aki az Egyesült Államokból nevezett a pályázatra, „Lurking című fotójával. A fotós 500 fontot nyert ezzel a csodálatos felvétellel:

 

 

Fotó: Khurram Khan / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett MATTHEW SULLIVAN lett, szintén az Egyesült Államokból. A fotós egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet Dad’s Care című fotójával érdemelt ki:

 

 

Fotó: Matthew Sullivan / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre a Hollandiából jelentkező BIANCA BLONK pályaművét választották:

 

Fotó: Bianca Blonk / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító idén az indiai Ananth Ramasamy-nek adta a Viselkedés kategória különdíját (Founder’s Choice), "FlyingFox TV" című fotójáért. A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa. A fotós számára ez a kép hozta el a sikert:

 

 

Fotó: Ananth Ramasamy / WildArt Photographer of the Year

 

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. A VISELKEDÉS kategóriát a thaiföldi JOMTUP CHAROENLAPNUMCHAI nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategória-győztesek közül fognak kiválasztani.

 

 

Fotó: Jomtup Charoenlapnumchai / WildArt Photographer of the Year

                 

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Nézzünk meg néhányat a kiemelt képek közül is!

 

 

Fotó: Alex Brackx / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Anthony Cooper / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Wanchanok Suvarnakara / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: László Tóth / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Roman Willi / WildArt Photographer of the Year

  

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Csaba Daroczi / WildArt Photographer of the Year, Top 100

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »