Anyós torta


ANYŐS TORTA 

Édes kis semmiség kezdőknek, de haladók is elkészíthetik, mert nagyon finom.

Másik fontos előnye, hogy sütés nélkül készül, időt spórolhatunk meg, ha ezt a fajta tortát válasszuk!

Hozzávalók:

A krémhez
500 ml tej
2 tojássárgája
40 g liszt
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál kakaópor

Az összeállításhoz
200 g babapiskóta
150 ml tej
1 kávéskanál cukor
50 ml rum
50 g mazsola

A tetejére
200 ml tejszín
20 g cukor
csokoládédara

A krémhez 100 ml tejjel csomómentesre keverjük a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a vaníliát.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos részt, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Az összeállításhoz felforrósítjuk a tejet, a cukrot és a rumot.
A babapiskóta felét egyenként belemártjuk a rumos tejbe és egy tál aljába rakjuk őket.
Fele mennyiségű krémet simítunk rá, majd megszórjuk mazsolával.
Megismételjük a rétegezést, de előtte a maradék krémbe keverjük a kakaóport.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk és egyenlően elosztjuk a desszert tetején, végül meghintjük csokoládédarával.
3-4 órán át hűtőben tartjuk, ez alatt teljesen átpuhul a piskóta és kellően összeérnek az ízek. Az anyóstorta készíthető bármilyen pudinggal, sőt túrókrémmel, vagy akár gyümölccsel is dúsítható!

A változatoknak csupán a fantáziánk szab határt, na meg az mennyire szeretjük a hozzánk vendégségbe érkező anyóst!

Kapcsolódó kép

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »