Az Év Vadfotósa pályázat – AUGUSZTUS

Az Év Vadfotósa pályázat – AUGUSZTUS


Mint ahogy jeleztem már korábban, idén az oldalon követem az Év Vadfotói 2022 versenyt és bemutatom a győztes pályaműveket.

Egy kis emlékeztető, miről is szól ez a verseny.

 

Mit kell tudni a pályázatról?

Összesen 10 kategória van, és minden egyes kategóriára csak meghatározott ideig lehet jelentkezni. Az egyes kategóriák címeit, téma-ötleteit a zsűri 10 tagjának egy-egy tagja határozza meg, minden hónapban más.

Az egyes kategóriákban nyertes és díjazott képeket a kategóriaverseny lezárását követő 60 napon belül közzéteszik és megjelenítik a weboldalon; az Arany-, Ezüst-, Bronz- és a Founder's Choice-díjas képek az év nagyszabású WildArt fotósa döntőjére kerülnek, amely díjazottjairól 2022. december 31-ig döntenek az ítészek.

 

Kik a zsűri tagjai?

Nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri dönt a képek sorsáról. Művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat keresnek.

 

A pályázat célja

Minden hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtenek adományokat. Ezt a nevezési díjakból finanszírozzák: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kell fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhet bárki, aki részt szeretne venni.

  

Augusztus 31-éig várják a pályaműveket

Az egészen év végéig elhúzódó versenyen január 31-éig NEDVESSÉG, február 28-áig FÉNY, március 31-éig SZILUETTEK, április 30-áig SZEMEK, május 31-éig VISELKEDÉS, június 30-áig TÉR, július 31-éig EMBERI TERMÉSZET kategóriákban lehetett pályázni. Ez a néhány szakasz lezárult, 1-jétől pedig elindult a nyolcadik témakör visszaszámlálása is, amiről az információkat kicsit megkésve töltöm fel. Augusztus 31-éig lehet feltölteni a pályamunkákat, tehát bőven van még rá idő. 

Az augusztusi témakör kapcsán a részletek:

3. AUGUSZTUS – "ABSTRACTS" –"ABSZTRAKTOK". Nevezési határidő 2022. augusztus 31.

 

Ez egy nagyon érdekes témának hangzik, de nézzük meg részletesebben, mit is jelent ez. A kategória megálmodója Victoria Hillman, aki maga is díjnyertes profi fotós, és aki főleg a természet intimebb részeit szereti megragadni. A csodálatos formákra, a mintákra, textúrákra kíváncsi, amelyek mind-mind megtalálhatók a természetben, mégis elképesztő nagy fantázia szükségeltetik ahhoz, hogy ezeket felismerjük és észrevegyük. A kreativitás és az ötletek pedig végtelen teret engednek a természetben készült absztrakt felvételek létrehozásának. Elég csak arra gondolni, hogy a közelgő vihart jelző széllökések milyen szépen táncoltatják a színekben pompázó őszi faleveleket. Vagy egy flamingóraj milyen gyönyörűen mutat a parti sársíkságon. De érdekes lehet az elefántbőr, vagy a harmat által nedvessé vált pókháló. Körülöttünk is számtalan olyan kép „él”, ami a természet absztrakjait mutatja be, noha sokszor észre sem vesszük őket.

Az ABSZTRAKTOK kategória tavalyi győztese az Egyesült Királyságból pályázó Rachel Piper lett ezzel a fotójával:

 

 

 

Fiataloknál is hirdettek győztest, az Új-Zélandból származó D’Artagnan Sprengel nyerte meg ezt a kategóriát ezzel a munkájával:

 

 

 

Nézzünk még képeket a tavalyi kiemeltek közül:

 

 

Fotó: Steve Palmer, 2. helyezett / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Trai Anfield, 3. helyezett / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Csaba Daroczi / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Tibor Kercz / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Sybil Wentzell / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Diana Andersen / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Anastasios Bounas / WildArt Photographer of the Year

 

 

Már érdemes felkészülni a szeptemberi kategóriára!!!

Bár a szeptemberi témakörre egészen szeptember utolsó napjáig lehet nevezni, már most érdemes kiválasztani azt a fotót, amivel pályázni szeretnénk. A kilencedik témakör: "MONOKRÓM". Nevezési határidő pedig: 2022. szeptember 30.

Ehhez a témakörhöz egy érdekesség: a tavalyi végső győztes ebből a kategóriából került ki. Részletekkel egy hónap múlva érkezem. 

 

A további hónapok témakörei (a képeket a nevezési dátum időpontjáig bármikor fel lehet tölteni, akár most is):

10. OKTÓBER – "COLOUR" – "SZÍN". A nevezés 2021. október 31-én zárul.

 

LEGJOBB PORTFÓLIÓ DÍJ. Ez a kategória a verseny teljes időtartama alatt nyitva marad, 2022. október 31-én zárul, és 10 kép beküldésére vár, amelyek mindegyike a 10 versenykategória valamelyikét képviseli. Az a fotós, aki a zsűri értékelése alapján a legimpozánsabb és legművészibb képsort mutatja be, megnyerheti ezt a díjat. Az OM System (korábban Olympus) a legújabb profi kameraházzal (2022-ben újdonság) és két objektívvel támogatja ezt a díjat, több mint 3500 GBP értékben!

 

GYŐZTES

Az összes kategória-győztesnek esélye van arra, hogy elnyerje a fődíjat, ami nem más, mint az Év Művészi Vadfotósa megtisztelő cím, emellett 3000 angol font és távcső a Swarovski Optiktól. A kategória-győztesek továbbá kapnak 500 fontot (felnőttek esetében), 50 fontot (fiatal pályázók esetén).

 

 

Forrás:

wildartpoty.com

Felső kép: István Tamás Vida / WildArt Photographer of the Year

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »