Az Absztraktok kategória győztes képei

Az Absztraktok kategória győztes képei


Lezárult az ABSZTRAKT kategória, itt vannak a legjobb képek

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A nyolcadik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, az ABSTRACT – ABSZTRAKTOK kategóriából választották ki, amely az augusztusi hónap témaköre volt. Nemrég mutatták meg a TOP 100 fotót, most pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

A kategória megálmodója Victoria Hillman, aki maga is díjnyertes profi fotós, és aki főleg a természet intimebb részeit szereti megragadni. A csodálatos formákra, a mintákra, textúrákra kíváncsi, amelyek mind-mind megtalálhatók a természetben, mégis elképesztő nagy fantázia szükségeltetik ahhoz, hogy ezeket felismerjük és észrevegyük. A kreativitás és az ötletek pedig végtelen teret engednek a természetben készült absztrakt felvételek létrehozásának. Elég csak arra gondolni, hogy a közelgő vihart jelző széllökések milyen szépen táncoltatják a színekben pompázó őszi faleveleket. Vagy egy flamingóraj milyen gyönyörűen mutat a parti sársíkságon. De érdekes lehet az elefántbőr, vagy a harmat által nedvessé vált pókháló. Körülöttünk is számtalan olyan kép „él”, ami a természet absztrakjait mutatja be, noha sokszor észre sem vesszük őket. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategória-győztes KAI KOLODZIEJ lett, aki Ausztriából nevezett a pályázatra, „Dotted című fotójával. A fotós 500 fontot nyert ezzel a csodálatos felvétellel:

 

 

Fotó: Kai Kolodziej / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett URSZULA FRYDRYCH lett, aki Lengyelországból pályázott. A fotós egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet „Blue Phantasmagoria című fotójával érdemelt ki:

 

Fotó: Urszula Frydrych / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre a német SIMONE BAUMEISTER "Beautiful eyes" című pályaművét választották:

 

Fotó: Simone Baumeister / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító idén a német Jan Piecha-nak adta az Absztraktok kategória különdíját (Founder’s Choice), "Flooded with Light" című fotójáért. A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa. A fotós számára ez a kép hozta el a sikert:

 

 

Fotó: Jan Piecha / WildArt Photographer of the Year

 

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. Az ABSZTRAKTOK kategóriát a thaiföldi THAMBOON UYYANONVARA nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategóriagyőztesek közül fognak kiválasztani.

 

Fotó: Thamboon Uyyanonvara / WildArt Photographer of the Year

                 

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Nézzünk meg néhányat a kiemelt képek közül is!

 

 

Fotó: Catherine Holmes / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Joshua Ilbury / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Bernhard Schubert / WildArt Photographer of the Year

 

 

Fotó: Boldizsár Szűcs / WildArt Photographer of the Year

 

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Tibor Litauszki / WildArt Photographer of the Year, Top 100

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »