EZÉRT SZERETNEK TÉGED A SZÚNYOGOK

EZÉRT SZERETNEK TÉGED A SZÚNYOGOK


Ha már te is jártál úgy, hogy teljesen összecsipkedtek a szúnyogok, míg a melletted lévőt egyáltalán nem is bántották, neked is biztosan eszedbe jutott, hogyan lehetséges-e ez. A különös jelenségért az izzadságmirigyek a felelősek, ugyanis a szúnyogok azt az ember szemelik ki leginkább, akik a „legerősebb illattal” vannak megáldva. Ez azt jelenti, hogy minél jobban izzadsz, annál nagyobb az esélye, hogy estére tele leszel szúnyogcsípésekkel – de, persze nem ilyen egyszerű az egész.

Az izzadságszagon kívül ugyanis az is előfordulhat, hogy a bőrödben az átlagosnál több tejsavó termelődik, amit szintén megéreznek a szúnyogok – akárcsak a vértípusodat. Sajnos a professzoroknak még mindig nem sikerült megtalálni azt az összefüggést, amiért a szúnyogok jobban vonzódnak bizonyos vértípusokhoz, az azonban biztos, hogy 0-s vércsoportúak majdnem kétszer annyi szúnyogcsípéssel lesznek gazdagabbak, mint az A vértípussal rendelkezők (a B- és az AB-típusúak valahol középen helyezkednek el) – legalábbis a legfrissebb statisztikák szerint.

A szúnyogcsípések gyakoriságának csökkentésében az édeskés illatú parfümök és sminkek, valamint a világos és neonos színű ruhák viselése sem segít, ugyanis ezek a faktorok mind-mind felhívják a szúnyog figyelmét az emberi jelenlétre.

Ha ezek után sem tudnál elbújni a szúnyogok elöl, a toxikus rovarirtó szereket pedig inkább mellőznéd, alkalmazd a következő természetes praktikáink egyikét, melyek garantáltan megvédenek a szúnyoginváziótól!

 
Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »