Ez már a valóság

Ez már a valóság


A fiatal lánynak sosem kellett anyagi problémákkal küzdenie.

Az angliai Essex-ből származó Instagram influenszer, a 19 éves Rendall Coleby mindent megkapott az élettől. Szülei sikeres ékszerészek, akik a lány minden igényét kielégítik, valószínűleg többet is, hiszen még egy 30.000 font értékű Mercedes-t is vásároltak neki a 17. születésnapjára. A lány az összes pénzét ruhákra költi, annyi van már, hogy szülei kénytelenek voltak számára megvásárolni egy luxusbungalót, ahol az összegyűjtött dolgait – köztük a ruháit – tarthatja. Ráadásul ő maga is képes gondoskodni a szükségleteiről: az Instagramon nagy véleményvezér hírében áll, három bejegyzésével 1000 fontot is megkeres.

 

 

 

A fiatal lány – bár anyagilag nyilván nem szorult rá – mégis úgy döntött, hogy részt vesz egy brit valóságshow-ban, a Rich Kids Go Skint-ben. Ennek a műsornak a lényege, hogy gazdag családból származó gyerekek eltöltenek egy hónapot olyan családoknál, akik nehéz körülmények között élnek. Ilyen családok egyike a valóságshow-ban szintén résztvevő Eden család. A 33 éves Tony és felesége, a 28 éves leicesteri Diana Eden szegénységben neveli két gyermekét, a 13 éves Izzy-t és a 4 éves Tiagot, mindössze havi 197 fontból.

 

 

 

Rendall 13 éves kora óta otthoni tanításban részesül, édesanyja oktatja őt, idejük nagy részét együtt töltötték. Csodálatos neveltetést kaphatott, mert annak ellenére, hogy szülei mindig mindent megadtak neki, megmagyarázták neki azt is, hogy nem mindenki van ilyen kiváltságos helyzetben, mint ő, és a lány tisztában van azzal, hogy sokan mindennapi nehézségekkel küzdenek. A külvilágot érti, de szerinte egy élethelyzet megértése és megélése két különböző dolog. "Egész életemben, ha valamit akartam, csak kértem és megadták” – mondta Rendall.

 

 

 

Rendall 15 évesen költözött el a szüleitől ajándékba kapott, és a házuk mellett lévő luxusbungalóba, hogy több helye legyen a ruháinak, cipőinek és kiegészítőinek. A ruhatárában lévő darabok között 1000 font értékben van cipő, Givenchy táskák, de még 3000 font értékben Chanel táska is megtalálható. Elismeri, hogy igyekszik nem gondolni arra, hogy milyen drága egy-egy megvásárolt árucikk, de elmondása szerint a legdrágább tulajdona a fent említett Mercedes volt.

 

 

 

 

Rendall-nak nemrégiben kellett szembesülnie azzal, hogy nem a pénz a legfontosabb a világon. Anyjánál rákot diagnosztizáltak, és kiderült: a kezdeti rák átterjedt testének egy másik részére is. Az orvosok azt mondták, nincs gyógymód anyja betegségére, de ezt a családja nem volt hajlandó elhinni. Pénzből nem lehet megvásárolni a boldogságot. "Mielőtt mindez megtörtént, az életem a pénz körül forgott. Normális hétköznapi dolgok, amiket nem értékeltem eddig, mint például a közös reggelizés, most nagy kincs.”

 

 

 

A család – akinél a valóságshow-ban élt a lány – elmondta, hogy egy családtagjukat, akinél laktak, kilakoltatták. A végrehajtók mindössze egyetlen órát adtak arra, hogy elköltözzenek, így hajléktalanná téve az Eden családot. Londonból Leicesterbe mentek, s Tony, aki előtte sofőrként dolgozott, a nehézségek miatt eladta autóját, de így nem tudott munkát vállalni azon a területen. Diana-t többnyire két okból utasítják el, amikor állásinterjúra megy: 1. Túlképzett az álláshoz. 2. Nincs elég tapasztalata azon a területen, amelyre jelentkezik. Egyébként üzleti menedzsmenttel szeretne foglalkozni, amit tanul. A család jelenleg Diana diákhiteléből él, ami 1700 font, de mire minden számlájukat kifizetik, 197 font marad körülbelül. Tony álma, hogy Leicester körül egy nap majd szerelőműhelyeket nyit. Diana addig sem tétlenkedik, egy online cégen keresztül kozmetikumokat árusít, és ehhez lánya, Izzy segítségét kérte, de elismeri, hogy ez idáig a siker elkerülte őket.

 

 

 

Diana Rendall-t kérte meg, hogy intézze el a bevásárlást. A bőséghez szokott fiatal lány számára igazán nagy kihívás volt 11 fontos költségvetésből megvásárolni egy hétre való zöldséget. Az is nehézséget okozott a lánynak, hogy a zöldségek többségét fel sem ismerte, számára ismeretlen volt a paszternák például, de azt sem tudta, hogy mennyibe kerül egy brokkoli, hiszen előtte sosem szorult rá arra, hogy ő maga vásároljon főzéshez szükséges alapanyagokat. Azt is bevallotta, hogy semmit sem tud a főzésről, ő inkább az ételrendelést részesíti előnyben a piac látogatásánál. A tanácstalan Rendall elismeri, hogy a zöldségvásárlás a legrosszabb része az Eden családnál való tartózkodásnak.

 

 

 

Később Tony-t követte a lány a szerelői képzésén, és segített a házaspárnak a gyerekeket gondozni és főzni addig is, amíg náluk tartózkodik.

 

 

 

Rendall búcsúzáskor egy karaoke-gépet adott a családnak, ő pedig egy levelet kapott tőlük, amin el is sírta magát. "Köszönjük, hogy eljöttél és velünk töltöttél egy kis időt. Imádtunk minden másodpercet, és valóban csodálatos vagy. Kérlek, ne felejts el minket, mi sem fogunk elfelejteni” – olvasható a levélben.

 

 

 

A hazafelé tartó úton Rendall azt mondta: "A szavuk annyira őszinte volt, hogy nagyon megütött.” Rendall és az Eden család között rendkívül szoros kötelék alakult ki különböző helyzetük ellenére is.

 

 

A műsor végén kiderült, hogy Rendallt és édesanyját az Eden család meghívta egy vasárnapi ebédre.

MEGJEGYZÉS: Sajnos, Rendall édesanyja a műsor forgatása óta elhunyt.

 

 

Forrás:

dailymail.co.uk

Képek: Instagram, dailymail, Rich Kids go Skint

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »