Gyógyítás, tértisztítás, megelőzés kristályokkal

Gyógyítás, tértisztítás, megelőzés kristályokkal


Ahogy Keleten, úgy Európában is hittek abban, hogy a kristályok ereje jótékony hatással lehet az emberi lélekre, különösen, ha mágikus eljárásokkal vagy misztikus megszenteléssel megerősítik azt.

Az indiai Védák bölcsessége a kristályokat lélekkel rendelkező életformának tartja, mert a kristályok a fajtájuknak megfelelő körülmények között növekedésre képesek.

A mágikus hagyományok szerint a kristályoknak a lelki ellenálló képességük – a bennük tárolt vagy beléjük sugárzott lelki erőket megtartó képességük – kiemelkedő. Az erőket megtartó képességük miatt a történelem során fontos szerepük volt többek között talizmánok, védő amulettek és vallási szentségek készítésekor is. Sok más forrás mellett az egyiptomi Papyrus Ebert, a bibliai Ótestamentum, valamint Szent Hildegárd és Paracelsus írásai is említést tesznek a kristályok jelentőségéről.

Úgy tartották, hogy az egyes kristályok alkalmazásakor a vele összefüggő lelki állapot pozitívan változhat, és ez által a vele kapcsolatban lévő élethelyzetre vagy testi állapotra is pozitív hatást gyakorol. A Lélekkő oldalain, a mágikus analógiáknak megfelelően, betegségek, élethelyzetek vagy csillagjegyek szerint csoportosított kristályok közül válogathatsz.

A kiválasztott kristályt, mágikus hagyományoknak megfelelő behangolás során, az Isteni Gondviselés, a lelki fejlődést támogató erőkkel ruházza fel.

Ezüst

Hozzátartozó csillagjegy:
Hozzátartozó elem: víz, levegő.
Színe: ezüstfehér, opál (nagymértékben fényelnyelő) 

Jellegzetességei:

Az ezüstöt, mint ékszert mindenki ismeri. Az arannyal ellentétben az ezüstöt a női oldalhoz rendelik. Ezért is van néhány kő, amit az ékszerészek nem foglalnak másba, mint ezüstbe, például a holdkövet.

Füstkvarc

Hozzátartozó csakra: gyökér csakra
Hozzátartozó csillagjegy: Nyilas, Bak 
Színe: barnástól feketés árnyalatig, néha sárgás 

Jellegzetességei:

A füstkvarc a leghatékonyabb földelő és lehorgonyzó kövek közé tartozik; ugyanakkor meditáció alatt emeli a rezgéseket. Ez a védelmet nyújtó kő szorosan kötődik a föld– és a gyökér csakrához, előmozdítja a környezet védelmét és az ökológiai megoldásokat. Nagyszerű ellenszere a stressznek. Segít a nehéz időszakokat nagy lelki nyugalommal tolerálni, megerősíti az elhatározásokat.
Földeli a spirituális energiát, gyengéden megsemmisíti a negatív rezgéseket, blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli az elektromágneses szmogot, valamint minden szinten elősegíti a méregtelenítést és bármilyen káros hatás kiküszöbölését.

Pozitív rezgéssel tölti meg a teret. Megtanít arra, miként váljunk meg bármitől, ami többé már nem szolgálja a javunkat. Használható a talp alatt lévő föld csakra és a hozzá kötődő földelő zsinór védelmére olyan vidéken, ahol zavaró hatások érik a Föld energiáját.

Hegyikristály

Hozzátartozó csakra: korona csakra
Hozzátartozó csillagjegy: Oroszlán
Elem: föld, némi levegő
Színe: színtelen 

Jellegzetességei:

A hegyikristály a leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály a Földön, ami az egyedi csavarvonalú kristályformájának köszönhető. Világszerte megtalálható. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát, valamint kitűnő a blokkjai eltávolítására is. Ha az akupunktúrához használatos tűket hegyikristállyal borítjuk be, a hatásuk tíz százalékkal nő.

Tigrisszem

Hozzátartozó csakra: köldök csakra

Hozzátartozó csillagjegy: Kos, Bika, Iker, Oroszlán

Hozzátartozó elem: föld, némi levegő

Színe: barna–sárga, rózsaszín, kék, vörös

Jellegzetességei:

A tigrisszem összekapcsolja a Föld energiáját a Nap energiájával, magas rezgésállapotot hozva ezzel létre. A harmadik szemre téve a földjegyekben született embereknél nyilvánvalóvá teszi az extraszensz képességeket, kiegyensúlyozza az alsóbb csakrákat, serkenti a kundalini energia emelkedését.

A tigrisszem védelmet nyújtó kő: hagyomány volt, hogy különféle átkok elleni talizmánként hordták. Megmutatja, hogy miként éljük megfelelően a hatalommal és előhozza az integritást. Megkönnyíti a célok megvalósítását, segít felismerni belső erőtartalékainkat és biztosítja a tiszta szándékot. A napfonat csakrára téve kitűnő azoknak, akik nem a földön járnak és nem elkötelezettek. A tigrisszem földeli az akaratot, és elősegíti a megnyilvánulást. A változást a fizikai testhez erősíti.

Gyémánt

Hozzátartozó csakra: harmadik szem csakra
Hozzátartozó csillagjegy: Oroszlán
Színe: színtelen, sárga, kék, barna, rózsaszín 

Jellegzetessége:

A gyémánt a tisztaság jelképe. Tiszta fehér fénye segít abban, hogy az életünket összetartozó egésszé tegyük. Erősíti a kapcsolatokat, szeretetteljessé és tisztává teszi. Azt tartják róla, hogy vele fokozza a férfi a szerelmét a felesége iránt; úgy tekintenek rá, mint az elkötelezettség és a hűség jele.

A gyémánt évezredek óta a gazdagság szimbóluma, azok közé tartozik, amelyek ezt kifejezésre is juttatják és vonzza a jólétet. Minél nagyobb a gyémánt annál nagyobb a bőség.

A nagyméretű gyémánt kitűnően blokkolja a geopatikus és az elektromágneses stresszt, valamint védelmet biztosít a mobiltelefonokkal szemben.

Felerősíti az energiát. Azon kevés kövek egyike, amelyeket soha nem kell újratölteni. Növeli az energiát, bárhol is kerül vele kapcsolatba, és nagyon hatékony, ha más kristályokkal együtt alkalmazzuk gyógyításra, megsokszorozza ugyanis az erejüket. De ne feledjük, a negatív energiát ugyan úgy fokozza, mint a pozitívot! Nagyon finom szinten kitölti az aurán lévő lyukakat, új feltölti energiával.

Megjegyzés: A fenti írás a teljesség igénye nélkül készült , hiszen számtalan kristály van, szinte felsorolni is lehetetlen őket.

Tértisztításra vegyetek 5 darab rózsakvarcot, egy nagyobbat , és négy kisebbet. Helyezzétek el a tisztítandó területen úgy, hogy a nagy a középpontban, a négy kisebb pedig a helyiség sarkaiba kerüljenek!

Természetesen mielőtt kihelyezed a kristályokat feltétlenül meg kell tisztítani!

Feltétlenül szükséges elvégezni a tértisztítást, ahol valaki más élt előttünk /vettük a házat /, vagy ha valaki meghalt a házban!

/ Forrás: Raj Devpreet Kaur /

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »