Hogyan tegyünk szert 13. havi fizetésre?

Hogyan tegyünk szert 13. havi fizetésre?


5 TIPP, hogy a pénztárcád soha többé NE legyen üres. Ötletek mindazoknak, akik kicsiben kezdenék.

Ha jól számolom, itt az év utolsó napja, ilyenkor sokan terveket szőnek a jövőre vonatkozóan. Persze, ezek többsége nem tart sokáig, az első néhány nap alatt kibontakozó lelkesedést a tervről való megfeledkezés követi. Néhány spórolási ötlettel segítek Neked, kedves Olvasóm, hogy legalább az anyagi helyzeted jobb legyen. Nem tudsz spórolni? Vagy nincs mit félretenni? Mutatok néhány lehetőséget, ami elsősorban olyan embereknek szól, akik nem luxusvillában élnek, vagy nem valamelyik kereskedelmi csatorna értékes celebjei, és örülnének, ha hónap végére maradna egy kicsi. Adok néhány ötletet, hogy 2022 utolsó napjaira Neked is legyen tizenharmadik havi fizetésed. FIGYELEM! Ez a cikk most tényleg kispénztárcájú személyeknek íródott.

 

 

 

 

Hogyan jön össze a tizenharmadik fizetés? ILYEN EGYSZERŰ!

1. Egy amerikai oldalon olvastam egy érdekesnek látszó spórolási lehetőséget még évekkel ezelőtt és kicsit átalakítva “kipróbáltam”. Mivel az USA-ból származik az írás, ezért amerikai dollárról írták a cikket. A feladat a következő: Egy év összesen 52 hétből áll, és minden egyes héten tegyél félre annyi egy dollárost, ahányadik héten jársz éppen. Tehát az első héten egy dollár, a második héten kettő, a harmadik héten három, a harminchatodik héten harminchat, az ötvenkettedik héten pedig ötvenkettő. Így év végére szép kis összeg gyűlik össze. Ahogy számolom, ez pontosan olyan, mintha lenne egy tizenharmadik havi fizetésed. Mivel én Londonban élek, ezért az amerikai dollár helyett angol fonttal próbáltam ki, és irtó jó érzés volt egyben látni 1378 angol fontot év végén. (Pontosan ekkora összeg gyűlik össze egy év alatt.) 

Ja, hogy Neked nincs fontod? És dollárod sem? Sebaj. Forinttal csináld! Egy font helyett 100 Ft-tal érdemes végezni a spórolást. Tehát az ötvenkettedik héten ötezer-kétszáz forintot kell betenni a dobozba, s így az összegyűjtött pénz 137 800 Ft-ot hoz a konyhára.

 

 

 

 

Hetente 28 font, vagy 2800 forint 

2. Egy barátom a fenti lehetőséget már le is bontotta hetire, ami azt jelenti, hogy egy héten hányadik nap van, aszerint spórold meg a pénzt. Tehát hétfőn 100 forint, kedden kétszáz forint, szerdán háromszáz forint, míg vasárnap hétszáz forint üti a markodat. Az tehát hetente: 2800 forint. Ez minden héten ugyanannyi. És itt jön a meglepetés. Mert az összeg nagyobb, mint az előző: 145 600 Ft, vagy 1456 font.

 

 

 

 

Hetente 5 font, vagy 500 forint? Kezdésnek nem rossz!

3. Persze, megértem. Nincs elég pénzed, és motivációd sem. Minek is spóroljál? Kezdd kevesebbel! A heti 5 font, vagy forintban heti 500 Ft sem rossz egy év alatt. És így igen büszke lehetsz magadra, hogy megcsináltad. Ebből egyébként 260 font jön össze egy évben, vagy 26 000 Ft.

 

 

 

 

A malacpersely-módszer. Tényleg működik!

4. Hasonló a fentihez, de talán kicsit többet tudsz félretenni: minden nap egy malacperselybe tegyél 1 fontot, vagy 100 forintot. Az év végére igen szép összeg lesz, és észrevétlenül spóroltál. Hiszen azt a száz forintot nem elköltenéd a boltban?

 

 

 

 

A bevételed 10 %-a havonta. A gazdagok is így csinálják!

5. Az én egyik kedvencem, amit már sok-sok embertől, főleg gazdagoktól hallottam. Minden hónapban miután megkapod a fizetésedet tedd félre a megtakarítási számládra a tíz százalékát. Először gondoskodj magadról, és csak utána fizesd ki a lakásbérleti díjat, és más számláidat. Ja, hogy ez nem olyan egyszerű? Pont a napokban került a kezem ügyébe egy cikk, ahol azt írták, hogy azt a bizonyos tíz százalékot, amit félretennél, azt rakd a többi kötelező kifizetésedhez. Tehát a számláidhoz: lakás, autó, élelmiszer, telefonszámla, gáz, villany stb. és így egészen biztosan meg tudod majd spórolni. Hiszen bekerült a legfontosabb kiadásaid közé. Csak azt nem más bankszámlájára, hanem a sajátodra utalod.

 

 

 

 

Remélem, tudtam segíteni, és néhány hónap múlva Te is elindulsz a spórolás útján. Töltsd meg a saját malacperselyedet!

 

Bőséges Évet Kívánok!

 

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »