Itt a SZEMEK kategória eredménye

Itt a SZEMEK kategória eredménye


Lezárult a SZEMEK kategória, és végre itt az eredményhirdetés

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A negyedik hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, az EYES – SZEMEK kategóriából választották ki, amely az áprilisi hónap témaköre volt. Néhány hete mutatták meg a TOP 100 fotót, nemrég pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

A SZEMEK kategória Petr Bambousek ötlete volt, és mivel nagyon sok nevezés érkezett, ezért minden bizonnyal nehéz volt kiválasztani a TOP 100-at, majd közülük azt a néhányat, akik közül az egyik akár a végső győztes is lehet. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategória-győztes Kai Kolodziej lett végül, aki Ausztriából nevezett a pályázatra, „Hidden in the Sand” című fotójával. A fotós 500 fontot nyert ezzel a csodálatos felvétellel:

 

 

Fotó: Kai Kolodziej / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett Daniel D’Auria lett, az Egyesült Államokból. A fotós egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet „Blade runner” című fotójával nyert el:

 

 

Fotó: Daniel D’Auria / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre a Németországban élő Christopher Meyer pályaművét választották.

Az alapító idén az olasz Marco Maggesi-nek adta a Szemek kategória különdíját (Founder’s Choice), egy békát ábrázoló fotójáért. A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa. Marco számára ez a kép hozta el a sikert:


Fotó: Marco Maggesi / WildArt Photographer of the Year

 

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. A SZEMEK kategóriát a különleges nevű, thaiföldi Jomtup Charoenlapnumchai nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategória-győztesek közül fognak kiválasztani.

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

Nézzünk meg néhányat a kiemelt képek közül is!

 

Fotó: Sean Chinn / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Michal Dobes / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Donna Feledichuk / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Amy Marques / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Amber Brentnall / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Ben Pulletz / WildArt Photographer of the Year

 

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Radim Hlaváč / WildArt Photographer of the Year, Top 100

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »