Joghurtos fánk


Ennél a Joghurtos fánknál nincs egyszerűbb a világon. Nagyon gyorsan, és könnyen elkészíthető finomság. TOJÁSMENTES!!!


Hozzávalók:

  • egy nagy pohár natúr joghurt
  • 25-30 dkg finomliszt, ezt keverjük össze egy tasak sütőporral - a tészta ne legyen folyós, és kemény se, eszerint adagoljuk a lisztet
  • egy csipetnyi só (én minden édes tésztába teszek sót, mert úgy jobban kijönnek az ízek)
  • egy kis pohár tejföl (ehelyett is lehet joghurt)
 
Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat. Ez a tészta sűrű nokedli tésztához fog hasonlítani, tehát nem fánkformákat készítünk belőle, mert az lehetetlen próbálkozás lenne.
 
 

Elkészítés:

Bő forró olajat teszünk fel, és jól megmelegítjük.

Evőkanállal fogunk dolgozni. (Érdemes kettőt használni, hogy szép kerekre tudjuk formázni a masszánkat.) A két kanalat betesszük egy pillanatra az olajba, hogy ne ragadjon rá a tészta, majd az egyik kanálra tésztát teszünk, nem kell, hogy befedje teljesen, mert a sütőportól megnő majd úgyis. A másik kanállal kicsit megformázzuk, hogy szép kerek legyen. Nagyobb diónyi nagyságú elég lesz. Belekanalazzuk a masszát a forró olajba. Érdemes távolságot hagyni a fánkok között, mert sokkal nagyobbak lesznek sütéskor. Ne nagy lángon süssük, mert különben a közepe folyós marad, és az úgy nem szép és nem is finom.

Szép, aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük róla a felesleges olajat és papírtörlőre szedjük őket, hogy ne legyenek zsírosak.

Lekvárral és porcukorral tálaljuk, de anélkül is nagyon finom.


Forrás:

saját recept

Kép: esterkocht.com

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »