krumplis pogácsa


Hozzávalók:
  1. 1 kg áttört burgonya
  2. ízlés szerint só
  3. 0.5 kg búzaliszt
  4. 3 db tojás
  5. 2 ek zsír
Elkészítés:
90 perc
  1. A burgonyát megmossuk, majd megfőzzük héjastól.

  2. Ha megfőttek leöntjük a vizet róla és meghámozzuk. Burgonyatörővel átnyomjuk egy tálba és hagyjuk kihűlni.

  3. Ha kihűlt akkor hozzáadjuk a hozzávalókat.

Egy nem túl kemény, és nem lágy tésztává gyúrjuk. Ha igényel akkor rakjunk hozzá még lisztet... de akkor finom, ha minél több a krumpli benne. Lisztezett deszkán nyújtjuk. Tetejét pogácsaszaggatóval bevagdaljuk és szaggatjuk.

Kétféle módon süthetjük... Serpenyőben zsíron akkor, nem annyira száraz... vagy olajozott tepsibe... ki ahogy szereti... nálunk mind a kétféle elkészítéssel készül minden alkalommal.

sósan, vagy lekvárral is finom

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »