Magyar győztesek a LIGHT kategória élén

Magyar győztesek a LIGHT kategória élén


Lezárult a LIGHT kategória, és végre itt az eredményhirdetés

Mint ahogy már többször is írtam, idén végig figyelemmel kísérem az Év Vadfotósa pályázatot, amelynél hónapról-hónapra más kategóriákban hirdetnek nyerteseket, hogy aztán év végén közülük kerüljön ki a végső győztes. (Ha esetleg lemaradtál az eddigi beszámolóimról, ITT elolvashatod a részleteket.)

A második hónap esélyeseit, akik indulhatnak a fődíjért, a LIGHT – FÉNY kategóriából választották ki, amely a februári hónap témaköre volt. Néhány hete mutatták meg a TOP 100 fotót, nemrég pedig a győztes képeket is nyilvánosságra hozták.

A FÉNY kategória Georgina Steytler ötlete volt, és mivel nagyon sok nevezés érkezett, ezért minden bizonnyal nehéz volt kiválasztani a TOP 100-at, majd közülük azt a néhányat, akik közül az egyik akár a végső győztes is lehet. (A TOP 100-ról ITT írtam.)

A kategória-győztes Szűcs Boldizsár lett végül, aki Magyarországról nevezett a pályázatra, „Angel”, vagyis „Angyal” című fotójával. A fotós 500 fontot nyert.

 

 

Fotó: Boldizsar Szucs / WildArt Photographer of the Year

 

A második helyezett Szabó Irma lett, szintén Magyarországról. Irma egy 300 dolláros utalványt kapott az F-Stop-tól, amelyet „Polkadot” című fotójával nyert el.

 

 

Fotó: Irma Szabó / WildArt Photographer of the Year

 

Harmadik helyre az Egyesült Királyságban élő Robin Morrison pályaművét választották, ezzel a csodálatos képpel lett bronzérmes.

 

 

Fotó: Robin Morrison / WildArt Photographer of the Year

 

Az alapító idén a kanadai Aaron Todd-nak adta a Light kategória különdíját (Founder’s Choice), a visszavert fényben készült tőkés réce képért. Ezt a fotót egyébként a zsűri is dicsérte. A három kategória-nyertes és az alapító különdíjasa így bekerültek az év végi döntőbe, és esélyesek arra, hogy 2022-ben közülük kerüljön ki az Év Művészi Vadfotósa.

Nemcsak a felnőtt korosztály kapott lehetőséget arra, hogy pályázhasson, de fiatal fotósok közül is választottak. A LIGHT kategóriát a thaiföldi Thamboon Uyyanonvara nyerte meg, díja: 50 font és így ő esélyes arra, hogy a 2022-es év Fiatal Fotósa díjat elnyerje, amelyet a fiatal kategória-győztesek közül fognak kiválasztani.

 

 

Fotó: Thamboon Uyyanonvara / WildArt Photographer of the Year

 

A győztes képeken kívül néhány képet nagyon megdicsértek, a kiemeltek közé kerültek, és ennek összefoglaló anyagát csak és kizárólag a Youtube csatornán lehet megnézni, ahol élőben mutatták az eredményhirdetést.

 

A győzteseknek és a résztvevőknek ezúton is GRATULÁLOK!

 

 

Forrás:

WildArt Photographer of the Year (wildartpoty.com)           

Felső kép: Krisztina Szakolczai / WildArt Photographer of the Year, Top 100

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »