Miben segít a Biblia?

Miben segít a Biblia?


Kedves Olvasók!

Az én történetem 2001 elején kezdődött, arra ébredtem, hogy nekem a Bibliával kell foglalkoznom.

Még aznap megvettem a Károli-féle Bibliát. Megpróbáltam egyedül, de mint  sokan tudjuk, ez nem egy folytatásos regény. Így nem értelmezhető egyedül.

Így imában segítséget kértem, és meg is kaptam a lehetőséget, hogy megértsem az emberiség legfontosabb könyvét!

Ma már persze korszerűbb fordításban olvasom és használom! 

És hogy milyen hasznos tényeket tudhatunk meg belőle? Tényleg csak a teljesség igénye nélkül idézek belőle:

Az első és legfontosabb: Mi Isten neve? Hiszen nekünk is van saját, ami megkülönböztet másoktól, akkor ésszeeű, hogy mindenek Teremtőjének is legyen egy, ami kiemeli más istenek közül:

Hogy megtudják az emberek, hogy te akinek a neve Jehova, egymagad vagy a legfelségesebb Isten az egész föld felett! ( ZSOLTÁROK KÖNYVE 83:18 Új Világ revidiált fordítás)

A második: Mi ad örök életet? Hiszen ez nem csak szóbeszéd!

Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen Igaz Istent, és azt  akit elküldtél, Jézus Krisztust. (JÁNOS EVANGÉLIUM 17:3)

A harmadik: Elhunyt szeretteink pihennek, de majd újra láthatjuk őket!

Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben, ami a nap alatt történik. Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség. ( PRÉDIKÁTOR KÖNYVE 9: 5,6,10)

És reménykedem Istenben,mint ahogy ezek az emberek is,hogy lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak! ( CSELEKEDETEK KÖNYVE 24:15)

4. Milyen világ várható hamarosan? Mit valósít meg Isten Királysága?

És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak. És az, aki a trónon ül azt mondta: " MINDENT ÚJJÁTESZEK!" Ezt is mondja: "Írd meg, mert megbízhatók és  igazak ezek a szavak." ( JELENÉSEK KÖNYVE 21:4,5)

Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye a termést. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és a választottaim nagyon elvezik majd kezük munkáját. Kemény munkájuk nem hiábavaló, nem a nyomorra szülnek gyermeket, mert olyan utódok ők, akiket Jehova megáld, leszármazottaikkal együtt. ( ÉZSAIÁS KÖNYVE 65: 21-23)

ÉS MÉG RENGETEG FONTOS INFORMÁCIÓ AZ EMBERISÉG MÚLTJÁROL, JELENÉRŐL ÉS SZEMÉLYES JÖVŐNKRŐL! 

Szívből kívánom mindannyiuknak azt a lelki békét, amit nekem is nyújt a BIBLIA PONTOS ISMERETE!

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »