Takarók hajléktalanoknak VIDEÓ-val

Takarók hajléktalanoknak VIDEÓ-val


Gimnazisták műanyag fonálból készítenek takarókat hajléktalanok számára

A Lakewood Gimnázium végzős diákja, Shelby Tillema nevét sokan megismerték egy nagyszerű ötlet miatt. Shelby rájött, hogyan védheti a környezetet úgy, hogy emellett még rászorulókon is segíteni tud. A fiatal lány egy klubot alapított, melynek keretében műanyagzacskókból készítenek takarókat a hajléktalanoknak.

 A JPS-TV-vel készült interjúban Shelby elmondta, hogy látott egy híradást „Bev szatyorbrigádjáról”, egy nőkből álló csoportról, akik több száz, műanyag fonálból készített fekvőszőnyeget gyártottak az Amerikai Önkéntesek szervezetének az elmúlt tíz évben, melyeket a szervezet a rászorulóknak továbbít.

Az általuk „plarn”-nak (szójáték, a plastic -műanyag- és a yarn -fonál szavakból) nevezett anyag műanyag zacskókból előállított fonál, melyből a szőnyegek készülnek.

 


A „Plarn”-klub

Nemsokára meg is alakult a Lakewood gimnázium Plarn-klubja és több tanuló is csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy a műanyag zacskókat valami hasznossá alakítsák.
A nejlonszatyrok rendkívül károsak a környezetünk számára, körülbelül 100 milliárd darabot használunk el belőlük évente, a biológusok szerint minden egyes darabnak több, mint 500 évre van szüksége ahhoz, hogy hulladéklerakókban lebomoljanak. Egy átlagos amerikai család évente 1500 múanyag szatyrot használ el.

Hála ennek a klubnak, sok zacskó jó helyre kerül. A diákok délután találkoznak a klubban és nekiállnak fekvőszőnyegeket gyártani.

„Fogod az újrahasznosított vagy sima nejlonzacskót, majd felvágod csíkokra. Ezeket a csíkokat összekötözöd és ebből lesz a műanyag fonál” – osztotta meg a munkamódszert Shelby a JPS-TV-vel.

Miután a fonál elkészült, a diákok ezeket kötik szőnyegekké, amelyek kényelmesek, meglepően puhák, strapabíróak és vízállók.

Miután a fekvőszőnyegek elkészülnek, a klub tagjai elviszik őket a Jeffco Akcióközpontba, akik eljuttatják őket a hajléktalanok számára.

Ezek a diákok nem csak azt tudják, hogy fontos a környezet védelme, de emellett jó szívvel segítenek azokon, akiknek szükségük van rá. Egy kényelmes, meleg fekvőalkalmatosság hatalmas segítség azoknak, akik az utcán kénytelenek tölteni az éjszakákat.

„Fantasztikus lenne, ha más iskolák is átvennék ezt az ötletet” – mondta reményteljesen Shelby.

Forrás: bidista.com

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »