Rendhagyó összeállításunkban összegyűjtöttünk néhány inspiráló ötletet – és eláruljuk, szerkesztőségünk tagjai mit készítenek saját kezűleg az ünnepekre.

 
 

A karácsonyt megelőző hetek sajnos a legtöbb családban a rohanásról és az év végi hajráról szólnak, pedig tudatos tervezéssel könnyen örömtelivé varázsolhatjuk a készülődés időszakát.

 

 

 

 

Háromgyerekes anyukaként pontosan tudom, hogy a kicsiknek az együtt töltött idő a legszebb ajándék, ezért jó előre igyekszem összeállítani az ünnepi kelléktárat, minden hétvégére kitalálok legalább egy közös kézműves programot, és együtt dekoráljuk a lakás különböző helyiségeit.

Állatkás mécsestartók

Nálunk idén is az egyszerűen elkészíthető dekorációk, a papírcsillagok és a hópihék a legnépszerűbbek, de az erdő, a természet és a mesék világa ugyancsak kimeríthetetlen ihletforrás. Személyes kedvencem a saját rajzokkal illusztrált – például medvés, rókás – mécsestartók készítése.

 

 

 

Rajzoljunk pauszpapírcsíkokra néhány kedves figurát, majd ragasszuk őket henger alakú teamécsesre. Ezután nincs más dolgunk, mint meggyújtani a rajzok mögött rejtőző gyertyákat, és máris csodálhatjuk, ahogy az apró lángoktól az állatok szeme életre kel. Mindig a már meglévő kiegészítőkkel, textilekkel harmonizáló árnyalatokkal dolgozzunk, hogy az új díszek ne üssenek el a berendezéstől.