Programok / Családoknak, gyerekeknek

Település:
Csongrád megye, Szeged

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


Kiskarácsony, Szegeden


Már megérkezett Szegedre az óriáskerék, jelenleg a Cserepes Sori Piac parkolójában dekkol.

Ütős panoráma vár: megérkezett az óriáskerék Szegedre

 

Emlékszel még az érzésre, amikor tavaly a Szegedi Karácsonyi Hetek 40 méteres óriáskerekén érezhettük magunkat a fellegekben? Díszkivilágításban úszó város, nyüzsgő forgatag, meseszép belváros. A fíling úgy tűnik, az idén is meglesz: bár az idei rendezvénysorozat mikéntje még nem teljesen tisztázott, a látványosság már megérkezett Szegedre, jelenleg a Cserepes Sori Piac parkolójában dekkol.

 
 
 
 

A Szeged365.hu olvasói hagyományosan a legjobb nyomozók is egyben, az infót Marcsitől kaptuk, és Török Kornél kollégánk máris gyorsreagálású erőként örökítette meg az érkező kelléket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TEGNAP IZZÍTOTTUK A NYOMOZÁST

Még javában folynak az egyeztetések, de úgy fest, a megfelelő járványügyi intézkedések betartása mellett, visszafogottabb formában, de megtarthatják a Szegedi Karácsonyi Hetek című rendezvénysorozatot – tudtuk meg városházi forrásainkból. A kérdéssel azt követően kerestük meg az illetékeseket, hogy a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a koronavírus-járványra hivatkozva lefújta az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásárt.

A jelen állás a következő (ez persze még változhat):

  • lesz vásár a Széchenyi téren (a jelek szerint a Szeged Eye – jal együtt)
  • nem lesz vásár a Dóm téren, elmarad a fényfestés és a szalmalabirintus
  • megmarad a Dugonics és Klauzál téri melegedő, a gyertyagyújtás az előbbire költözik át a Dóm térről

TAVALY TÉNYLEG SZEGED VOLT A DÉL-ALFÖLD ADVENTI FŐVÁROSA

Az eredeti tervek szerint november utolsó pénteken venné kezdetét a Szegedi Karácsonyi Hetek (ha a járványhelyzet nem durvul el addig), amely már évek dupla helyszínen várja a vendégeket: míg a Széchenyi téren egy szerethető, de kínálatát tekintve egy kicsit piaci beütésű, óriáskerékkel felturbózott, kommersz verzió kap helyet, addig a Dóm téren minden négyzetméter a meghitt hangulatról és a minőségi, kézműves portékákról szól. Az utóbbi helyszínen tavaly hatalmas tömeget vonzottak a szombati fényfestések vagy a vasárnapi gyertyagyújtások, de imádtuk a Mesés Kastélyt és a szalmalabirintust is – tényleg olyan volt az egész, mint egy adventi mesevilág.

A két fő helyszín között fél úton, a Dugonics téren és a Klauzál téren is egy-egy adventi melegedő várja a járókelőket, forralt borokkal és klasszikus lacikonyhával, az előbbi helyszínen Rudolffal, a gigantikus fényszarvassal, az utóbbin pedig Szeged közösségi karácsonyfájával kiegészülve.

 

TERVEZNEK VELE, DE LEHET, HOGY A DÓM TÉRI HELYSZÍN NÉLKÜL

A lényeg, hogy a Szegedi Városházán és a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft-nél terveznek az eseménnyel, a kérdés már csak az, hogy milyen formában. A legutóbbi forgatókönyv szerint a Dóm téri helyszín az idén nem épülne fel, kivédve ezzel azt, hogy a fényfestések idején óriási tömeg verbuválódjon össze a járványhelyzet kellős közepén. A hangsúly tehát maradna a Széchenyi téren, nomeg a két adventi melegedőn, városházi forrásaink szerint az is tervben van, hogy a vasárnap délutáni gyertyagyújtásokat a Dugonics térre vigyék át.

A végére, egy jó hír, csak hogy mindenki megnyugodjon: akárhogy is alakul a járványhelyzet, Rudolf marad.

Fotók: Szeged Tourinform

 Forrás: szeged365.hu
 

 

 

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »