Óraátállítás


Még egy darabig maradhat az óraátállítás

A korábban tervezett 2019-es cél helyett csak 2021-ben szűnhet meg az óraátállítás az EU-ban.

 

Ezt megelőzően még azt lehetett várni, hogy már jövőre megszűnik az évenkénti kétszeri tekergetés, miután az Európai Bizottság ezt javasolta. Illetve a bizottság szerint nem indokolt Brüsszelből szabályozni az évszakokhoz kapcsolódó óraátállítást, és a tagállamok szabad döntésére kell bízni a nyári, illetve a téli időszámítás alkalmazását, a szubszidiaritás elvével összhangban nemzeti szinten kezelve a kérdést. Ebben nincs változás, viszont a friss jogalkotási terv több időt adna a kötelező óraátállítás eltörlésére. Az kidolgozott menetrendet az EU-csúcson adták oda a tagállamoknak.

Ha Magyarország a nyári időszámítást választja az új rendszerben, akkor december végén és január elején nagyon későn, 8 óra 30 perc körül kel majd fel a nap, cserébe viszont nem lesz olyan nap az évben, amikor sokkal korábban sötétedne, mint délután 5 óra. Téli időszámítás alkalmazása esetén felkészülhetünk nyáron a hajnal 4 előtti napfelkeltékre.

Forrás: https://24.hu/fn/penzugy/2018/10/24/meg-egy-darabig-maradhat-az-oraatallitas/?fbclid=IwAR1VOiQ9Dh9ag54F5z7ppMRFoM1ttp4dwBTT049TNeXeBlaPqnHoELTrMkI

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »