Avella tea fogyasztás

Avella tea fogyasztás


AVELLA TEA

 

Az Avella az inka indiánok által használt legfontosabb gyógynövény. Dél Amerika meleg vidékein Brazniában, Paraguayban, Bolíviában és Észak.-Argentínában él a vörös Tabebuia avellanedae fa, melynek kérgét használják az ott élõ Tupi Guarani indiánok.

1 kg kéreg 45 g kalciumot, 250 mg vasat, 180 mg káliumot, rezet, bórt, mangánt és magnéziumot valamint jódot és stronciumot tartalmaz.
Legfõbb tulajdonsága hogy megakadályozza a baktériumok szaporodását és meggátolja a vírusok kialakulását.

 

Dr. Meyer volt az elsõ aki a Tabebuia avellanedae fa kérgét kémiai vizsgálatoknak vetette alá és sikerült izolálnia hatóanyagát, melyet Xlyoidinnek nevezett el. Ez az anyag alapvetõen csíra ölõ hatású természetes antibiotikum.
A Total Health 1991 decemberi számában Dr.Paul Lee cikkében az alábbi található: "Az Avella tea hatásos ellenszere a megfázásos panaszoknak.
University of Sao Paolo: nagyon erõs méregtelenítõ és gyulladáscsökkentõ hatást állapítottak meg.

A tabebuia avellanedae fa használatos része a kéreg.
Tulajdonságai: fájdalomcsillapító, baktériumellenes, gombaölõ, antioxidans, parazitaellenes, gyulladáscsökkentõ, antimutagén, vírusellenes.

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »