Az Év Vadfotósa pályázat – SZEPTEMBER

Az Év Vadfotósa pályázat – SZEPTEMBER


Mint ahogy jeleztem már korábban, idén az oldalon követem az Év Vadfotói 2022 versenyt és bemutatom a győztes pályaműveket.

Egy kis emlékeztető, miről is szól ez a verseny.

 

Mit kell tudni a pályázatról?

Összesen 10 kategória van, és minden egyes kategóriára csak meghatározott ideig lehet jelentkezni. Az egyes kategóriák címeit, téma-ötleteit a zsűri 10 tagjának egy-egy tagja határozza meg, minden hónapban más.

Az egyes kategóriákban nyertes és díjazott képeket a kategóriaverseny lezárását követő 60 napon belül közzéteszik és megjelenítik a weboldalon; az Arany-, Ezüst-, Bronz- és a Founder's Choice-díjas képek az év nagyszabású WildArt fotósa döntőjére kerülnek, amely díjazottjairól 2022. december 31-ig döntenek az ítészek.

 

Kik a zsűri tagjai?

Nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri dönt a képek sorsáról. Művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat keresnek.

 

A pályázat célja

Minden hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtenek adományokat. Ezt a nevezési díjakból finanszírozzák: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kell fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhet bárki, aki részt szeretne venni.

  

Szeptember 30-áig várják a pályaműveket

Az egészen év végéig elhúzódó versenyen január 31-éig NEDVESSÉG, február 28-áig FÉNY, március 31-éig SZILUETTEK, április 30-áig SZEMEK, május 31-éig VISELKEDÉS, június 30-áig TÉR, július 31-éig EMBERI TERMÉSZET, augusztus 31-éig ABSZTRAKTOK kategóriákban lehetett pályázni. Ez a néhány szakasz lezárult, 1-jétől pedig indul a kilencedik témakör visszaszámlálása is. Szeptember 30-áig lehet feltölteni a pályamunkákat. 

A szeptemberi témakör kapcsán a részletek:

SZEPTEMBER – "MONOCHROME" – "MONOKRÓM". Nevezési határidő 2022. szeptember 30.

 

A témát David Tipling, az Egyesült Királyság vadfotósa határozta meg. A természet elképesztően élénk, és bővelkedik a szebbnél szebb színekben. De David arra kéri a pályaműveket feltöltőket, hogy ezt most felejtsék el, és amennyire csak lehetséges, távolítsák el a színt, a színárnyalatokat a felvételekről. A fekete-fehér képeken a hibák nem rejtőzhetnek el, és más megközelítést, más tekintetet igényelnek; fontos az, hogy a pályázó fotós a formára és az összetételre, az apró részletekre összpontosítson. Ez egy kritikus elem lesz, amikor David kiválasztja a legjobb fotót. Tiszta, hibátlan fekete-fehér képeket vár a témát vezető fényképész. Mutass Davidnek valami újat, valamit, ami még nem volt.

                                                                                                                

Akik követik ezt a képes beszámolót, azok tudják, hogy tavaly a végső győztes a magyar fotós, Csaba Tökölyi lett, s a győztes felvétel pont a MONOKRÓM kategóriában lett először a hónap fotója, majd az Év legjobb vadfotója is. 

Íme, a fotó:A fiatalok győztese is magyar lett tavaly, ő pedig nem más, mint Tamás Koncz-Bisztricz, itt van a fotója:Nézzünk még képeket a tavalyi kiemeltek közül:


Fotó: Csaba Daróczi / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Rick Beldegreen / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Rachel Piper / WildArt Photographer of the Year

 

Már érdemes felkészülni az októberi kategóriára!!!

Bár az októberi témakörre egészen október utolsó napjáig lehet nevezni, már most érdemes kiválasztani azt a fotót, amivel pályázni szeretnénk. A tizedik témakör: "SZÍNEK". Nevezési határidő pedig: 2022. október 31.

 

LEGJOBB PORTFÓLIÓ DÍJ. Ez a kategória a verseny teljes időtartama alatt nyitva marad, 2022. október 31-én zárul, és 10 kép beküldésére vár, amelyek mindegyike a 10 versenykategória valamelyikét képviseli. Az a fotós, aki a zsűri értékelése alapján a legimpozánsabb és legművészibb képsort mutatja be, megnyerheti ezt a díjat. Az OM System (korábban Olympus) a legújabb profi kameraházzal (2022-ben újdonság) és két objektívvel támogatja ezt a díjat, több mint 3500 GBP értékben!

 

GYŐZTES

Az összes kategória-győztesnek esélye van arra, hogy elnyerje a fődíjat, ami nem más, mint az Év Művészi Vadfotósa megtisztelő cím, emellett 3000 angol font és távcső a Swarovski Optiktól. A kategória-győztesek továbbá kapnak 500 fontot (felnőttek esetében), 50 fontot (fiatal pályázók esetén).

 

 

Forrás:

wildartpoty.com

Felső kép: Fotó: Khaldoon Aldway / WildArt Photographer of the Year (TOP100 2021)

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »