Debrecen nevezetességei

Kategória:
Nagyvilág, Érdekességek

Létrehozva:
2020-12-09 21:47:57

Cikk írója:
Szabó Jánosné


Debrecen nevezetességei


Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa. A „cívisváros” vagy „kálvinista Róma” néven is emlegetett városban mindent megtalál a kikapcsolódni vágyó vendég. 

Történelmünk során többször is jelentős szerepet töltött be: Kossuth Lajos itt mondta ki a Habsburg ház trónfosztását, továbbá az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején, valamint a II. világháború végén hazánk ideiglenes fővárosa volt.

Több mint 100 éve itt rendezik meg hazánk egyik legismertebb rendezvényét, a debreceni Virágkarnevált, melynek fő attrakciója a virágkocsik augusztus 20-i felvonulása.

A történelmi emlékeknek, a kulturális rendezvényeknek is helyt adó város, egyedülálló természeti környezetben évről évre új, egyre vonzóbb arcát tárja a látogatók elé. 

A város egyik fő látványossága, a város szimbólumává vált, Református Nagytemplom, illetve Magyarország egyik legjelentősebb múzeuma a Déri Múzeum.

Az egész család részére tartogat élményeket a Nagyerdei Park. Legújabb látványossága a Nagyerdei Víztorony tavasztól őszig nyújt szórakozást az ide látogatóknak. Szintén ebben a csodálatos természeti környezetben található az Aquaticum Spa fürdőkomplexum, mely az egész évben nyitva tartó termálfürdő és fedett élményfürdő mellett gyógykezelésekkel, szakorvosi szolgáltatásokkal, gyógyvizes kezelésekkel várja a gyógyulni, regenerálódni, kikapcsolódni vágyókat. 

Ugyancsak a Nagyerdő varázslatos fái közt található Állat- és Növénykert szintén egész napos kikapcsolódás a családok számára.

A rengeteg látnivaló mellett számos zenei, színházi, képzőművészti programok sokasága elégíti ki a változatos igényeket.

Debrecent Magyarország gasztromóniai fővárosának is szokták emlegetni: különleges ízek és illatok csábítják a gasztro-kalandorokat a hangulatos kávézóktól a street food-on át az egyedi romkocsmákig.

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »