GAZDAGON ZÖLDFŰSZERES SALÁTA MEDVEHAGYMÁVAL ÉS BULGURRAL – LAKTATÓ, MÉGIS KÖNNYŰ

GAZDAGON ZÖLDFŰSZERES SALÁTA MEDVEHAGYMÁVAL ÉS BULGURRAL – LAKTATÓ, MÉGIS KÖNNYŰ


A két legismertebb keleti bulgurral készülő saláta a tabulé és a kisir. A tabulé szinte csak zöldfűszerből készül, sok petrezselyemmel, korianderrel, mentával, bulgur csak kis pettyekben szerepel benne, és ez sokaknak bizarr elsőre. A kisir ennek a török verziója: ebben sok a bulgur, de ugyancsak található benne petrezselyem és paradicsom is, viszont emellett csípős. 

Ezeknek a salátáknak a nyomán készült ez a medvehagymás bulgursaláta, sok medvehagymával, paradicsompürével és citrommal. Egyszerű, mert a medvehagyma olyan markáns ízű, hogy nem nagyon kell mellé sok minden, mégis nagyon friss, nagyon tavaszi és a bulgur hatására laktató is. 

MEDVEHAGYMÁS BULGURSALÁTA

Hozzávalók -4+ személyre:

  • 150 gramm bulgur
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 darab citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint chilipor
 

Elkészítés:

A bulgurt leöntjük annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, míg magába nem szívja az összeset. 

Közben nagyon apróra vágjuk a medvehagymát, és elkeverjük a hideg vízzel átöblített bulgurral. Hozzákeverjük a paradicsompürét, majd olívaolajjal, citromlével, sóval és chilivel ízesítjük. 

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »