Leszedi a csempére fröcskölt, makacs olajfoltokat ez a házi keverék: patyolat lesz a konyha fala

Leszedi a csempére fröcskölt, makacs olajfoltokat ez a házi keverék: patyolat lesz a konyha fala


Főzni jó, sajnos azonban bármilyen élvezetes is, a konyha koszolódásával is jár: például gyakran megesik, hogy az olaj felfröcsög a csempére.

Aki már járt így, annak nem újdonság, hogy ha az olajcseppeket nem töröljük le azonnal, mert nincs idő, vagy nem vesszük észre őket, később nagyon nehéz lesz leszedni a csempéről.

Házi praktika a konyhacsempe tisztítására

Ne az legyen a programod, hogy órákon át kapargatod a falat! Ehelyett és erős vegyszerek helyett vess be egy jó kis házi szert, amellyel a felfröcsögött olajfoltok könnyen eltávolíthatók.

Hogyan készül? Javarészt növényi olajból, amire bizonyára a legkevésbé sem számítottál volna. Hasonló az elv, mint amikor körömlakklemosó híján lakkal oldjuk a korábbi festékréteget. Az olaj segít oldani, csúszósságával pedig eltávolítani a szennyeződést.

Tégy 1 dl olajba 1 evőkanál finomított sót, keverd el, és egy papírtörlő segítségével dörzsöld meg a keverékkel falra száradt olajfoltokat. Nem kell sokat használni, egy kicsi elég lehet foltonként.

Elvileg nem hagy nyomot rajtuk, de a biztonság kedvéért igyekezz kerülni a fugacsíkokat.

Ha megvagy, mosogatószeres vizes ruhával menj át a felületen még egyszer. A konyhacsempe tisztítását zárd tiszta vizes, majd száraz ruhás törléssel, és élvezd a szemet gyönyörködtető, ragyogó tisztaságot!

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »