Melyik szakma képviselője tesz boldoggá?

Melyik szakma képviselője tesz boldoggá?


Egy online magazin felmérést készített arról, hogy vajon mely foglalkozású nők teszik párjukat a legboldogabbá. Kiderült, hogy azok a férfiak, akik ápolónővel kötik össze az életüket egész biztosan boldog férjek lesznek. Az ÁPOLÓNŐK nyertek tehát. De vajon mi lehet ennek az oka? Miért boldogabbak azok a férfiak, akik ápolónőt választanak életük párjának?

Az ápolónők – munkájukból adódóan is – olyan személyiségjegyeket tudhatnak magukénak, amik elengedhetetlenek egy jó és boldog házasságban, például ilyen tulajdonság az együttérzés, az ítéletmentesség és a jó kommunikációs képesség. Akár a munkahelyen, akár otthoni környezetben, de az ápolónők kiszínezik a szürke hétköznapokat. A munkahelyen elvárt gondoskodó személyiségük otthon is óriási bónuszt jelent – különösen, ha olyan szerencsés vagy, hogy egy ilyen nagyszerű nővel házasodsz! Míg az ápolónő hivatás gyakran hálátlan munkának számít, a Bright Side magazin felmeréséből kiderültek azok az okok, amelyek miatt az ápolónők férjei hálásak társuk szakmájáért.

Brinkmann professzor (alakítója: Klausjürgen Wussow), Blazej doktor (alakítója: Josef Abrhám) és Dr Ross (alakítója: George Clooney) valószínűleg megsejthettek valamit, mert nemcsak abban hasonlítottak egymásra, hogy hihetetlenül jóképűek, de mindhárom doktor úr ápolónőben találta meg az igazit. Természetesen csak a filmvásznon…

Akkor nézzük azokat a rendkívüli tulajdonságokat, amik miatt az ápolónők jobb társak másoknál.

 

 

Az ápolónők jól kommunikálnak

 

Forrás: Nurses / NBC Tv Network

 

Nemcsak koronavírus idején, de sajnos a kórházakban, és egyéb helyeken, ahol beteg emberekkel kell foglalkozniuk, minden áldott nap kénytelenek nehéz helyzetekben is helyt állni az ápolónők. A fájdalomban szenvedőknek vigaszt és gondoskodást nyújtanak. Ehhez olyanfajta szociális képességre van szükség, amivel nem rendelkezik mindenki. Hiszen egy ápolónő feladata nemcsak az, hogy beadja az injekciót, vagy kedvesen mosolyogjon, hanem ők azok, akik megnyugtatják és vigasztalják a pácienseket, meghallgatják az embereket. Ez a képesség segít abban is, hogy boldog házasságban éljenek. James Sexton válóperes ügyvéd szerint ugyanis a házasság fenntartásához a kommunikáció kulcsfontosságú. S egyáltalán nem mindegy az, hogy kommunikálsz a pároddal. Ne egyszerűen csak arról beszéljünk, hogy mi a baj, hanem gondoljuk át jól, hogy mit szeretnénk mondani, hogy ne bántsuk meg feleslegesen a másikat. Az ápolónő feleségnek pedig ebben jó tapasztalata van.

 

 

Az ápolónők szorgalmasak és jó a szervezőkészségük 

 

Forrás: Sam Edwards/Hoxton/East News

 

Azt mindenki tudja, hogy az egészségügyben dolgozók gyakran soha véget nem érő műszakokban dolgoznak, és fáradhatatlanul végzik kötelességüket, miközben törődnek másokkal. Ez azt jelenti, hogy ehhez elképesztő munkabírással kell rendelkezniük, és meg kell tanulniuk, hogy kell hatékonyan dolgozni. A házasságon belül ez előre tervezést és jó időbeosztást jelent, a pénzügyi költségvetéstől a megosztott házimunkáig mindent meg kell szervezni. A new york-i Cornell Egyetem elvégzett egy tanulmányt és arra jutottak, hogy azok a párok, akik még a házimunkát is megosztják egymás között, sokkal boldogabbak, és elégedettebbek a házasságukkal. Ennek megfelelően, ha még a takarítást is megszervezed a társaddal, akkor az sokat segít a házasságod fenntartásában. Az ápolónővel élők többsége ezt a pontot is kiemelte a felmérésnél.

 

                                                                

Az ápolónők együttérzőek és kedvesek

 

Forrás: LIFE IN WIEW/Science Photo Library/East News

 

Ahhoz, hogy valaki jó ápolónő legyen, fontos az együttérzés, hiszen csak így tudja másoknak szentelni az életét. Egy ápolónő természeténél fogva képes önzetlenül segíteni másokon. Bár ez úgy is tűnhet, hogy ez a kötelessége, és azért teszi, de ez nincs így.  Ápolónői munkát csak együttérző személy képes JÓL végezni. Így, ha valaki csak kötelességből teszi, az előbb-utóbb a munkáján meglátszik. Egy 2014-es pszichológiai tanulmányból, amely azt vizsgálta, hogy az együttérző viselkedés mennyire fontos egy kapcsolatban, kiderült, hogy elégedettebbek a párok, ha legalább az egyik személy együttérző. A partner jólétét biztosító, vagy egyszerűen csak a mindennapjaik javítását célzó kedves cselekedetek végzése fontos módja annak, hogy megmutasd, törődsz a kedveseddel.

 

 

Az ápolónők rendíthetetlen nyugalommal rendelkeznek        

 

Forrás: East News

 

Mindannyian egyetértünk abban, hogy egy munkának a legkeményebb része, ha nyomás alatt kell dolgozni. Egy ápolónő extra nyomásnak van kitéve nap, mint nap, és ezért nem árt, ha megtanulják, hogyan tudnak nyugodtak maradni problémásabb helyzetekben is. A célra kell koncentrálni és nem a stresszre. Ez a kiegyensúlyozott viselkedés valójában az érettség jele, és ez olyasvalami, ami kötelező minden kapcsolatban. Ezért állítják azt házassági tanácsadók, hogy a stabil és egészséges kapcsolatnak egyik lényeges eleme, hogy azonos érettségi szinten legyenek a felek. Bár sokan azt gondolják, hogy az érettség az életkorral együtt jön, ez hamis megállapítás. Sok felnőtt nem elég érett, és ez egy házasságban nem annyira jó. Hiszen az ilyen esetekben az érett fél az, aki felelősséget vállal, sok esetben a másikért is, míg az éretlen partner gyakran gyermekként viselkedik. Így ez inkább szülő/gyermek kapcsolat, mint két felnőtt ember házassága. Az ápolónők pedig elképesztően jók abban, hogy nyugalommal kezeljék az ilyen helyzeteket, és segítségükkel partnerük is kellőképpen éretté válik hozzájuk.

 

 

Az ápolónők figyelembe veszik a fájdalmadat

 

Forrás: depositphotos.com

 

Ha olyan feleséged van, aki ápolónő is, az olyan, mintha lenne egy privát orvosod. Így bármilyen karcolásod, vagy zúzódásod van, vagy csak aggódsz, mert ismeretlen eredetű fájdalmat tapasztalsz, akkor ő segíthet. Nemcsak elméletben tanulta, de a gyakorlatban is alkalmazza a tudást, amit megszerzett, és amiért keményen megdolgozott. Ráadásul figyelmeztet egy ápolónő feleség arra is, hogy menj el rendszeresen vizsgálatokra, amiről könnyen megfeledkezünk.

 

 

Az ápolónők már mindent láttak, ne aggódj          

 

Forrás: ER/NBC

 

Munkájuk miatt az ápolónők sok olyan dolgot megéltek már, ami hétköznapi embert elborzaszt. Így furcsa testnedvek, vagy túlságosan nyűgös páciens sem idegen tőlük. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a legrosszabb helyzetben sem fogja a szemét felhúzni, és nem ítélkezik. Minden egészséges kapcsolat alapja a bizalom és az őszinteség. Amikor egy partner ítélkezik, akkor úgy érezhetjük, nem vagyunk elég jók, ahogy vagyunk, és meg kell változni azért, hogy működjön a kapcsolat. Ez pedig többnyire egészségtelen házassághoz, fájdalomhoz vezet.

 

 

Az ápolónőknek biztos állásuk van jó fizetéssel                     

 

Forrás: PacificCoastNews.com/East News

 

Egy másik bónusz az a pénzügyi stabilitás, és ez a mai világban nagy előny. Egy ápolónőnek a munkában eltöltött hosszú órákért cserében anyagi biztonság jár. Természetesen a bérek országonként eltérőek, és az ápolónő tapasztalatától és ágazatától függenek, így Magyarország nem a legjobban fizeti a nővérkéket, viszont vannak olyan országok, ahol az egészségügyben dolgozók sokat keresnek. Ilyen például az Egyesült Államok, vagy az Egyesült Királyság, ahol pont az anyagi biztonság miatt jóval kevesebb a stressz. Ez pedig életben tartja a házasságot.

 

                                                                    

Az ápolónők keményen dolgoznak... de tudnak szórakozni is

 

Forrás: dolgachov/easyfotostock/East News

 

Az ápolónők számára az élet nemcsak a munkából áll, mert képesek arra is, hogy játsszanak, hogy élvezzék a szabadidőt, és azt tartalmasan töltsék el. Képesek egyensúlyt tartani a munka és a magánélet között. A munkán kívüli napjaikat tartalmas tevékenységekkel töltik, hogy kicsit kiszabaduljanak a sokszor stresszes munkahelyi környezetből. Egyébként egy tanulmány kimutatta azt, hogy az egészséges élet fenntartásához ez nélkülözhetetlen, tudni kell elválasztani egymástól a magánéletet és a munkát. Jó közérzete és boldogsága szempontjából fontos a nővérkének, hogy időt szánjon hobbijaira és más tevékenységekre.

 

 

Forrás:

brightside.me

Felső kép: pixabay.com

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »