Online otthoni munka előnyei és hátrányai

Online otthoni munka előnyei és hátrányai


Online otthoni munka előnyei

Nagyon sok előnye van, ha otthonról kell dolgozni. Nekem a kedvencem, hogy addig alszom, ameddig szeretnék, így mindig kipihent vagyok, nem stresszelek reggel, és mindig meg tudok kényelmesen reggelizni, amire nekem szükségem van.

Akkor kezdem a munkát, amikor szeretném, és akkor végzek, amikor szeretném. Ha egy nap nem akarok dolgozni, akkor ezt is meg lehet tenni, bár nálam ilyen nincsen, főleg, ha az ember vállalkozó. Nem felügyel senki, úgy osztom be az időmet, ahogy jónak látom.

Költségek szempontjából is ideális, hiszen nincs üzemanyagköltséged és egyéb költséged, ami ahhoz kell, hogy bemenj egy munkahelyre. Nem megy el az idődből 1-2 óra, amikor bemész és hazajössz a munkahelyedről.

Tehát az online otthoni munka nagyon jó dolog lehet bizonyos esetekben.

Online otthoni munka hátrányai

Én kb. 8-9 évig dolgoztam csak és kizárólag otthonról, így soha semmikor nem volt még hivatalos munkahelyem, ahová be kellett volna járni. Én nem tudom, milyen az, amikor reggel 8 órára be kell járnod a munkahelyedre, majd 16 órakor hazamenni. Bár az iskola hasonló volt, és utáltam.

Én azt tapasztaltam meg a sok év otthoni munka után, hogy baromira unalmas, de nagyon. És ez a fő hátránya, hogy reggel felkelsz, leülsz a gép elé, és csinálod. Majd reggelizel, utána újra gép előtt vagy. Aztán ebéd, gép. Uzsonna, gép, stb.

Eszméletlenül unalmas tud lenni. A második legrosszabb benne, hogy nem találkozol senkivel, ha olyan a munkád, akkor még akár nem is beszélsz senkivel. Nem tudod senkivel megbeszélni a munkád, az életed, mert ugye egyedül dolgozol otthon.

A harmadik legrosszabb, hogy ha irodai munkád van, akkor nem is biztos, hogy el kell menned valaha. Volt úgy, hogy 1-2 hétig nem is mentem sehova, mert nem volt muszáj.

A negyedik legrosszabb az, hogy ha vállalkozó vagy egyben, akkor sokan azt hiszik, hogy te nem is dolgozol igazán, csak egész nap a gép előtt ülsz és nem csinálsz semmit. Ezért úgy gondolhatják páran, hogy te úgy is ráérsz, segítsél már nekik ebben és abban. Gyere már krumplit ásni, szüretelni, kerítést festeni, stb., mert te úgyis ráérsz, nem csinálsz semmit. Tehát, ha nem látják a konkrét munkád, hogy mit csinálsz, akkor sokan azt hiszik, hogy csak lopod a napot.

Az online otthoni munka nagyon jól hangzik, nagyon költségbarát, szuper lehet, de szerintem csak egy bizonyos pontig. Emberfüggő, hogy ki, mikor, de előbb-utóbb szerintem a többség vágyna bemenni egy irodába vagy terepre menni, hogy kicsit izgalmasabb legyen a munkavégzés.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »