3 jel, hogy szivárványgyerek a csemetéd

3 jel, hogy szivárványgyerek a csemetéd


Az elmúlt évtizedben feltűnően megnőtt a különleges gyerekek száma. Érzékenyebbek és intelligensebbek társaiknál, sokan közülük spirituális képességekkel is rendelkeznek, esetenként azonban nehezen kezelhetők.

Ilyenek az indigó- és a kristálynemzedék tagjai, az elmúlt néhány évben pedig megjelentek ez utóbbiak leszármazottai, a szivárványgyerekek is. Bár egyelőre kevesen vannak, nem kizárt, hogy egyikük éppen téged szemelt ki szülőjéül. Segítünk felismerni a jeleket.

A szellemi világ generációi

Indigógyerekek a hatvanas-hetvenes évek óta születnek. Intuitívak, szenzitívek - ám mindennek általában nem sok jelét adják. Feladatuk, hogy felszámolják az elavult struktúrákat, ami alapfeltétele annak, hogy az emberiség visszatalálhasson a helyes útra. Harcos szellemiségükből fakadóan nemritkán nehezen kezelhetők: környezetük hajlamos megnyilvánulásaikat érzelmi túlkapásként vagy magatartászavarként értékelni.
Az indigónemzedék leszármazottai a kristálygyerekek, akik az elmúlt egy-két évtized során érkeztek a Földre, és a szüleik által kitaposott ösvényen járnak. Azért jöttek, hogy elanyagiasodott világunkat biztonságosabb és boldogabb hellyé tegyék, és megtanítsák az embereket ismét a valódi értékekre figyelni. Nyitottak, elfogadóak, ám hajlamosak túlságosan befelé fordulni, ami megnehezíti számukra a közösségbe való beilleszkedést.
Az elmúlt években megjelentek a kristálygeneráció már felnőtt tagjainak utódai, a szivárványgyerekek. Egyelőre kevesen vannak, de egyes ezoterikus tanok szerint egyre többen lesznek. Azért születtek, illetve születnek majd le a jövőben a Földre, hogy adhassanak. Egyfajta tükröt mutatnak, melynek révén mindannyian felfedezhetjük a bennünk lévő jóságot.
Megmutatják, hogyan élhetünk félelem, illetve az abból fakadó agresszió nélkül, és megtanítanak bízni önmagunkban, valamint szűkebb és tágabb környezetünkben. Igazi kis harcosok, akik bárkivel és bármivel bátran szembeszállnak, hogy küldetésüket teljesíthessék.

A tiéd is közéjük tartozik?

Szivárványgyerekek leginkább a békés, kiegyensúlyozott családokban születnek. Közös vonásuk a feltétel nélküli szeretetre való képesség. Nyitottsággal és elfogadással viszonyulnak minden létezőhöz: az emberekhez és az állatokhoz éppúgy, mint a növényekhez. Gyorsan túllépnek esetleges sérelmeiken, és a megbocsátás sem esik nehezükre. Nagyobb korukra fogékonnyá válnak a művészet valamely - vagy akár több ága - iránt. Bár jóval kevesebb fejfájást okoznak szüleiknek, mint az indigó- vagy kristálygyerekek, az ő nevelésük sem mentes bizonyos buktatóktól.

A veszélyérzet hiánya

A spirituális felfogás szerint a szivárványgyerek valahol mélyen emlékszik rá, hogy a lelke - mint mindenki másé is - halhatatlan, így aztán a félelem lényegében ismeretlen fogalom számára. Éppen emiatt megeshet, hogy a veszélyérzete nem alakul ki tökéletesen, és hajlamos saját fizikai korlátait feszegetni. Mivel jóval gyakrabban érheti baleset, mint hasonló korú társait, szorosabb felügyeletet igényel.

Erős akarat

Az alapvetően jó szándékú és alkalmazkodó szivárványgyerek időnként kifejezetten makacsul viselkedik. Ilyenkor nem, vagy csak hosszas győzködés árán tudod eltántorítani szándékától. Természetesen nem a környezetét akarja bosszantani - egyszerűen csak arról van szó, hogy az égiek különösen erős akarattal vértezték fel, hogy teljesíteni tudja küldetését. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy mindent ráhagyhatsz, sőt, szüksége is van bizonyos ésszerű szabályokra és korlátokra. Ellenkező esetben ugyanis éppúgy elveszíti a biztonságérzetét, mint bármely más gyerek, ez pedig - mint ismeretes - nagymértékben hátráltatja az egészséges személyiségfejlődést.

Paranormális képességek

szivárványnemzedék tagjai nemritkán paranormális képességekkel rendelkeznek. Közéjük tartozhat csemetéd akkor is, ha rendre beigazolódnak bizonyos megérzései - például sejti egy esemény bekövetkeztét anélkül, hogy előzetesen bármilyen információ a rendelkezésére állt volna -, netán kitalálja a körülötte lévők gondolatait.

Kezeld a helyzetet minél természetesebben - a gyereknek semmi szüksége arra, hogy környezete ezoterikus csodabogárként tekintsen rá. Különleges képességét pedig ne akard mesterségesen fejleszteni, hiszen a kicsinek éppen az a dolga, hogy gyökeret eresszen az anyagi világban, az intenzív szellemi-lelki tevékenység pedig csak hátráltatná ebben.

Tény, hogy a szivárványgyerek nevelése nagyobb körültekintést igényel, mint a régi minták szerint működő társaié, a lényeget illetően azonban nincs különbség: ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőtté válhasson, játékra, mesehallgatásra, de legfőképpen sok-sok szeretetre van szüksége.

 

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »