Meggyes vasutas

Mint minden hétvégén, most is sütöttem egy kis ebéd utáni "finomságot".
Mivel nem volt sok időm, ezért valami egyszerűt, és gyorsat akartam készíteni.
Így esett a választásom a meggyes vasutasra.
Hozzávalók:
2 egész tojás,
1 sütőpor, egy vaníliás cukor,
2 evőkanál Holland kakaó por,
1 bögre cukor,
2 bögre liszt,
1 bögre tej, 1/2 bögre étolaj.
Az anyagokat csomómentesre elkeverjük, a kakaó kivételével, majd kétfelé vesszük a tésztánkat, és az egyik felébe belekeverjük a kakaó port.
Kizsírozott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük a sárga tésztát, majd foltokban ráfolyatjuk a barna tésztát.
Ezután rászórunk egy üveg magozott meggyet.
180 fokra előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángon sütjük. / gáztűzhely 2-3 fokozaton./
Ha szépen megpirult tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha kihűlt, feldaraboljuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Készíthetjük bármilyen más gyümölccsel is, szezontól függően!
SzínesVilága cikk ajánló









Helyi látnivalók








