Meggyes vasutas


Mint minden hétvégén, most is sütöttem egy kis ebéd utáni "finomságot".

Mivel nem volt sok időm, ezért valami egyszerűt, és gyorsat akartam készíteni.

Így esett a választásom a meggyes vasutasra.

Hozzávalók:

2 egész tojás,

1 sütőpor, egy vaníliás cukor,

2 evőkanál Holland kakaó por,

1 bögre cukor,

2 bögre liszt,

1 bögre tej, 1/2 bögre étolaj.

Az anyagokat csomómentesre elkeverjük, a kakaó kivételével, majd kétfelé vesszük a tésztánkat, és az egyik felébe belekeverjük a kakaó port.

Kizsírozott, kilisztezett,  közepes méretű tepsibe öntjük a sárga tésztát, majd foltokban ráfolyatjuk a barna tésztát. 

Ezután rászórunk egy üveg magozott meggyet.

180 fokra előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángon sütjük. / gáztűzhely 2-3 fokozaton./ 

Ha szépen megpirult tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ha kihűlt, feldaraboljuk.

Porcukorral meghintve tálaljuk!

Készíthetjük bármilyen más gyümölccsel is, szezontól függően!

Képtalálat a következőre: epres kevert sueti kep

Forráskép megtekintése

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »